ROM Atmak Güvenli mi?

resul_256

Hectopat
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Samsung Galaxy Note 5 kullanıcısıyım, Android 8 ve OneUI güncellemesi gelmediği için telefondan soğumaya başladım fakat malum Türkiye şartlarında yeni bir Samsung cihaz alacak maddi durumum yok. Sormak istediğim şunlar: ROM atmak güvenli mi ve ROM işlemini tersine çevirebilir miyim? Şimdiden teşekkürler!
 
Samsung Galaxy Note 5 kullanıcısıyım, Android 8 ve oneuı güncellemesi gelmediği için telefondan soğumaya başladım fakat malum Türkiye şartlarında yeni bir Samsung cihaz alacak maddi durumum yok. Sormak istediğim şunlar: ROM atmak güvenli mi ve ROM işlemini tersine çevirebilir miyim? Şimdiden teşekkürler!

Eger garanti süreniz dolmuş ise ROM atabilirsiniz ve ROM'u isterseniz kaldırıp orijinal ROM'u tekrar yukleyebilirsiniz. Güvenilirlik konusunda açıkçası ben orijinalden sasmamanizi öneririm.
 
Note 5 ile KNOX güvenliği geldi Rom attıktan sonra eğer geri eski yazılıma dönmek isterseniz Samsung Health Samsung Pay bunun gibi şeyler devre dışı kalacaktır bunu düşünerek yapın derim ben J7 2016 Telefonuma yaptım ve pişman oldum Rom konusuna gelirsek bence her zaman en iyisi Stock Android yazılımı hem güvenlik ve stabillik açısından Rom attıktan maksiumum 1 ya da 2 hafta içerisinde eski Stock yazılıma dönmek istersiniz benim size önerim yapmayın. Tabi yine siz bilirsiniz ama satarken sorun çıkabilir.
 
Öncelikle cihaza custom ROM atmak cihazı garanti dışı bırakır. Custom romları eğer doğru şekilde rehberlere uyarak kurarsanız bir sorun olmaz. Ancak aksi bir işlem yaparsanız cihazı Hard Brick (Çalışamaz) hale getirebilirsiniz. Eğer Custom romu kaldırıp Stock rom kuracaksanız Orijinal firmware araçları ile cihazı eski haline getirebilirsiniz. Tecrübelerime dayanaraktan söyleyebilirim ki, performanslarda ciddi artışlar olmuyor, aksine stabilizasyon sorunları çıkabiliyor. Custom romlar aslında orijinal romların portlanmış halidir. O yüzden sadece arayüz için değiştirecekseniz bence hiç ROM atmayın derim. Zira çok güzel launcher uygulamaları ile farklı arayüz deneyimleri yaşayabilirsiniz.
 
Kullandığınız rom önemli burda. Custom romlar üreten firmalar var onların romlarına bakabilirsiniz güvenirlik konusunda en iyiler onlar oluyor. Forumlarda araştırın yapmadan önce kullanıcağınız romun ne kadar iyi olup olmadığını. Kullanıcı yorumlarını okuyun.
 

Geri
Yukarı