ROM atmak nedir?

MuhammedA

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
4.321
Makaleler
6
Çözümler
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu ROM nedir? Zararlı mı, root gerekiyor mu, mantıklı mı, değer mi, eski sürüm yüklenebiliyor mu?
 
Yanlış bilgi
ROM = Windows ISO dosyası denebilir. Ama Custom ROM yani telefon üreticisinin kendi çıkarmış olduğu ROM'dan farklı ROM kurmak istersen root gerekli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Özel bir ROM, ya da diğer adıyla Custom ROM, aslında Google tarafından sağlanan Android kaynak koduna dayalı bir telefon yazılımıdır. Pek çok insan sundukları işlevsellik ve telefondaki birçok şeyi özelleştirme yeteneği nedeniyle Custom ROM'ları tercih ediyor.

Birçok Android meraklısının özel ROM'lara akın etmesinin bir başka büyük nedeni, cihazlarının birkaç yıl sonra yeni yazılım güncellemelerini almayı bırakması ve özel bir ROM'a sahip olmanın, onlara işlevselliği geliştirme ve yeni yazılımı kullanma yeteneği sunmasıdır.

ROM atmak ise telefondaki mevcut stok yazılımı silip üstüne hazırlanmış özel yazılımı yükleme işlemidir.
 
Android 11'i yükledik, yüklemez olaydık telefon sürekli kasıyor. Bir de garanti dışına çıkıyor mu?

Eski stock ROM kasmıyorsa Odin ile sürüm düşürebilirsiniz. Ben şu an J7 Prime telefonun sürümünü Android 7.0 sürümüne düşürüyorum.
 
Mantıklı, eski cihazları daha stabil hala getirebilen ROM'lar var. Orijinali hiç özlemeyeceğin donanımlı ROM'lar, ayrıca telefonda istediğin şeye göre optimizasyon sağlayan ROM'lar da var. Örneğin daha çok performans veya daha çok şarj için optimize edilmiş ROM'lar. Eski sürüme tekrar dönebilirsin fakat acemiysen telefonu kullanılamaz hale getirebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı