Selam,
ROM atmak aslında tamamen kişisel kullanım ve zevklere girer ama yine de düz kullanıcıyım diyorsanız bulaşmanızı tavsiye etmem ben ROM işlerine girdiğimden beri adamakıllı düzgün bir düzen kurup da kullanabildiğimi hatırlamıyorum
Tam bu sefer her şeyimi tam ayarlayıp kullanayım derken bakıyorum yeni ROM çıkmış ve değiştiriyorum.
Xiaomi'nin yeni modellerinde kişiler uygulaması ve mesajlaşma uygulaması Google'a ait. Bu uygulamaları da ben sevmediğim için genelde direkt Endonezya ROM kuruyorum. Endonezya ROM hem daha akıcı oluyor hem de Google Kişiler ve Mesajlaşma uygulaması MIUI'ye ait uygulamalar oluyor.
Ya da telefonunuz için destekliyorsa genelde Xiaomi. EU ROM'ları da güzeldir ancak tekrar ediyorum telefonun kullanımında sizi rahatsız eden bir şey yok ise ROM atmanızı tavsiye etmem orijinal ROM'lardan bile olsa bir süre sonra bağımlılık gibi bir şey oluyor.
Ancak şu an var mı bilmiyorum ancak cihazınıza eğer atılabiliyorsa IMEI atmak için Bootloader kilidini açmanız gerekecektir. Bu nedenle telefonda ayar ve uygulamalarınızı tam hazır hale getirmeden Bootloader kilidi açabilirsiniz. Şu an da var ise ya da çıktığı zaman bir de Bootloader kilidini açma süresi ile falan uğraşmamış olursunuz.