ROM niye atılır ve gerekli mi?

Enzo St. John

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450M GAMING PLUS | AMD Ryzen 5 2600 | Sapphire RX580 8GB | Corsair 2x8GB Vengeance LPX | Thermaltake V200TG | 1TB HDD | 512GB M2 SSD
Yeni bir telefon aldım yurt dışından, Xiaomi 11t. Ve araştırdım ROM atın falan diyorlar ama bu ROM ne işe yarıyor ben anlamadım. Ve sizce atmalı mıyım? Garantisi yok telefonun, yurt dışı cihaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir telefon aldım yurt dışından, Xiaomi 11t. Ve araştırdım ROM atın falan diyorlar ama bu ROM ne işe yarıyor ben anlamadım. Ve sizce atmalı mıyım? Garantisi yok telefonun, yurt dışı cihaz.

MIUI çöp olduğu için öneriliyor, gayet haklı bir öneri. Eğer stabilitesi belli, denenmiş bir ROM bulursanız MIUI yerine onu kullanmak çok daha mantıklı olacaktır. Ben de Redmi Note 8 modelini ArrowOS ile kullanıyorum, çok memnunum. MIUI ile telefon kullanılamayacak kadar kasıyor.

Telefonun resmi yazilim destegi kesildiginde, guncelleme almamaya basladiginda guncel tutmak icin ROM atilir. Telefonunuz yeni hiç bulasmayin.

Custom ROM farklı geliştiriciler tarafından telefonlara sunulmuş özel romlardır bu ROM'lar telefonun performansının artırır ve gereksiz servisleri kapatır.

Selam,

ROM atmak aslında tamamen kişisel kullanım ve zevklere girer ama yine de düz kullanıcıyım diyorsanız bulaşmanızı tavsiye etmem ben ROM işlerine girdiğimden beri adamakıllı düzgün bir düzen kurup da kullanabildiğimi hatırlamıyorum :) Tam bu sefer her şeyimi tam ayarlayıp kullanayım derken bakıyorum yeni ROM çıkmış ve değiştiriyorum.

Xiaomi'nin yeni modellerinde kişiler uygulaması ve mesajlaşma uygulaması Google'a ait. Bu uygulamaları da ben sevmediğim için genelde direkt Endonezya ROM kuruyorum. Endonezya ROM hem daha akıcı oluyor hem de Google Kişiler ve Mesajlaşma uygulaması MIUI'ye ait uygulamalar oluyor.

Ya da telefonunuz için destekliyorsa genelde Xiaomi. EU ROM'ları da güzeldir ancak tekrar ediyorum telefonun kullanımında sizi rahatsız eden bir şey yok ise ROM atmanızı tavsiye etmem orijinal ROM'lardan bile olsa bir süre sonra bağımlılık gibi bir şey oluyor.

Ancak şu an var mı bilmiyorum ancak cihazınıza eğer atılabiliyorsa IMEI atmak için Bootloader kilidini açmanız gerekecektir. Bu nedenle telefonda ayar ve uygulamalarınızı tam hazır hale getirmeden Bootloader kilidi açabilirsiniz. Şu an da var ise ya da çıktığı zaman bir de Bootloader kilidini açma süresi ile falan uğraşmamış olursunuz.

Selam,

ROM atmak aslında tamamen kişisel kullanım ve zevklere girer ama yine de düz kullanıcıyım diyorsanız bulaşmanızı tavsiye etmem ben ROM işlerine girdiğimden beri adamakıllı düzgün bir düzen kurup da kullanabildiğimi hatırlamıyorum :) Tam bu sefer her şeyimi tam ayarlayıp kullanayım derken bakıyorum yeni ROM çıkmış ve değiştiriyorum.

Xiaomi'nin yeni modellerinde kişiler uygulaması ve mesajlaşma uygulaması Google'a ait. Bu uygulamaları da ben sevmediğim için genelde direkt Endonezya ROM kuruyorum. Endonezya ROM hem daha akıcı oluyor hem de Google Kişiler ve Mesajlaşma uygulaması MIUI'ye ait uygulamalar oluyor.

Ya da telefonunuz için destekliyorsa genelde Xiaomi. EU ROM'ları da güzeldir ancak tekrar ediyorum telefonun kullanımında sizi rahatsız eden bir şey yok ise ROM atmanızı tavsiye etmem orijinal ROM'lardan bile olsa bir süre sonra bağımlılık gibi bir şey oluyor.

Ancak şu an var mı bilmiyorum ancak cihazınıza eğer atılabiliyorsa IMEI atmak için Bootloader kilidini açmanız gerekecektir. Bu nedenle telefonda ayar ve uygulamalarınızı tam hazır hale getirmeden Bootloader kilidi açabilirsiniz. Şu an da var ise ya da çıktığı zaman bir de Bootloader kilidini açma süresi ile falan uğraşmamış olursunuz.
Teşekkür ederim ben şuan telefonumdan memnunum eğer bir kaç yıl sonra kasmaya başlar ve güncellemesi kesilirse rom atabilirim.

Teşekkür ederim ben şuan telefonumdan memnunum eğer bir kaç yıl sonra kasmaya başlar ve güncellemesi kesilirse rom atabilirim.
En mantıklısı da bu şekilde zaten ama dediğim gibi imei atılması için bootloader kilidinin açılması gerekecektir bunu biraz erkene alıp bootloader kilidini açma işini önden yapabilirsiniz.

En mantıklısı da bu şekilde zaten ama dediğim gibi IMEI atılması için Bootloader kilidinin açılması gerekecektir bunu biraz erkene alıp Bootloader kilidini açma işini önden yapabilirsiniz.

Zaten IMEI atılmıştır. Telefon kaçak olmalı.

İşletim sistemini yeniden yüklemek. PC'deki format gibi düşünebilirsiniz. ROM dediğimiz şey 2'ye ayrılır. stock ROM ve Custom ROM.

Stock ROM
: Üreticinin dağıttığı orijinal ROM. Yani telefonla gelen işletim sistemi. Eğer hatalar, bozuk sistem dosyaları var ya da telefon açılmıyor ise stock ROM yükleriz. Telefon sıfırlanır.

Custom ROM: Geliştiriciler işletim sistemini alıp modifiye edip insanlara sunarlar. Bazı kullanıcılar işletim sistemini beğenmediği sırada bu ROM'ları yükleyebilir. Bu ROM'lara şöyle örnek verebiliriz; PixelExperience, evulution X, cherish OS, LineageOS vb.

Bunların hepsi Android tabanlıdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı