ROM Portlamak

Merhaba kardeşim ben de e Tab 4 zamanında vardı ben çok uğraştım 1 2 sene önce 5.0'ı geç 4.4'ü bile yapamadım forumlarda bu tabletlere (eTab4 eTab5) portlayanlara ulaştım meşgul ettim uğraştırdım ama kimse yapamadı hep bir sorun çıktı kerneldi o dur bu dur şu dur ama olmuyordu e Tab 5 olsaydı oradan en azından 7.0'a kadar yol var ama onlarda hep boktan stabil olmayan ROM'lar ama stock olarak 5.0'ı vardı en azından. Neyse yani kısaca zaman kaybetme o tabletle ben çok kaybettim zamanında.

Kernel olaydı gerisini bi şekilde hallederdik :/

Kernel olaydı gerisini bir şekilde hallederdik :/

Bilmiyorum hocam ama zaten o tablet acayip sıkıntılıydı MP4 film atıyordum onda bile donuyordu çok cacıktı yani kısaca ben en son format atarken tüm sistem dosyalarını silmiştim ve USB bağalayamadğım için ROM atamayıp tableti öldürmüştüm

Nasıl bir şekilde yazılmış bu format kodu?

Konuyu hortlatıyorum, bir dönem bu işle uğraşarak beynimi yaktığım için yazma gereği hissettim.

Bu etab4 denen meretin kernel kaynağı zamanında sızdırılmıştı. Kernel derleyebilirsiniz hatta yapan başka arkadaşlar da oldu bunda bir sıkıntı yok. Fakat problem şurada başlıyor bu lanet cihazın device tree, vendor gibi özel kaynakları herhangi bir şekilde sızdırılmadı. Ve cihazın işlemcisi Exynos olunca rom derleme, portlama işi kaynak olmadan neredeyse imkansız hale geliyor, başka cihazlar bu işlemciye sahip olsalar bile. Exynos yerine hiç yoktan Snapdragon işlemcisi olsaydı farklı ROM'lar kullanabilme şansımız olacaktı. Device tree, vendor gibi kaynaklar cihazın firması tarafından paylaşılmalıdır sırf bu Exynos yüzünden.

Tüm bu imkansızlığa rağmen bahsi geçen tablete kendim 4.3 Android sürümlü ROM portladım. Bazı uygulamalarda video oynatma bug'ı ve arada donma haricinde çoğu bug'ı fixledim. İlgilenen varsa paylaşabilirim.

En az Android 5 lazım bize dostum.

En az Android 5 lazım bize dostum.
O tablette Android 4.4.4 açılsa bile büyük başarı, tabii şu imaj olanlardan bahsetmiyorum. Android 4.4.4 hala bir nebze kullanılabilir ama 4.2 falan bunlar tarihi geçmiş sürümler artık. Bu arada o tablete ROM portlamak ile ilgileniyorsan Samsung Galaxy Note 10.1 N8013 romlarını tabletin kendi stock kerneli ile açmayı dene, ben o şekilde custom ROM çalıştırabildim. Daha yüksek Android sürümlerini de logcat ile debug yaparak boot etme şansın olabilir belki.

ROM portlarken N8013'ü baz al, donanım olarak aynı tablet, çoğu kısmı uyumlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…