- Root atıldıktan sonra telefona yazılım guncellemesi vs. gelir mi?
- Root atıldıktan sonra orijinallik kırılacağı için senkronizasyon hataları olur mu?
- Durduk yere kasma, donma, takılma veya reklam çıkar mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
gizleme işlemini Magisk kendisi yapabiliyor diye biliyorum.3 tane eksisi vardır:
1) bazı markalar root yapıldığında garantiyi iptal eder. Bunun çözümü, mümkün olduğunda telefonun root'unu kaldırıp öyle garantiye vermektir. Samsung gibi markalar ise gizlenemeyen bir işaret ile telefonun zamanında root'landığını açık eder. Çeşitli ülkelerde mahkeme kararları ile, root ve garanti sorunları arasında bir ilişki bulunamaması halinde garantinin geçerli olması gerektiği hakkında emsal kararlar çıkmıştır. Ama ben Türkiye'de kanun tanıyan servis görmedim henüz.
2) Bazı uygulamalar root'u algılayınca çalışmayı reddederler. Banka uygulamaları ve Snapchat en bilinen örnekler. Root'u bu uygulamalardan gizleyen yöntemler mevcuttur. Yani çözümü bir sorundur ama bir defaya mahsus külfeti vardır.
3) Güncellemeler ya gelmez, ya da gelirse de root gider. Yani ya guncellemeleri ele kurmak zorunda kalırsınız ya da root'u yeniden yapmak. Bu da ayda bir gününüzü yer.
Rootlu telefonda Shealth build.prop düzenlenmesiyle açılır. Samsung Internet gizli sekme neden açılmaz dediniz anlamadım hiç böyle bir sorunum olmadı. Samsung Pay kullanılamaz ama zaten ülkemizde yok.Bazı uygulamalar örneğin S healt açılmaz bazıları ise tam çalışmaz mesela Samsung internet tarayıcısının gizli modu açılmaz. sisteme müdahale edeceğin için bazı sorunlar elbette olabilir. OTA olarak güncelleme alamazsın fakat manuel şekilde yüklemek mümkün banka uygulamalarına gelecek olursak Ziraat ve HalkBank uygulamalarını sıkıntısız kullanıyorum.
Nedeni : Hızlı Resim - Screenshot 20190315 142452 Samsung InternetRootlu telefonda Shealth build.prop düzenlenmesiyle açılır. Samsung Internet gizli sekme neden açılmaz dediniz anlamadım hiç böyle bir sorunum olmadı. Samsung Pay kullanılamaz ama zaten ülkemizde yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.