Root Riskleri

Daha fazla  
Arkadaşlar telefonuma root atmayı düşünüyorum ama internete biraz gezince korktum açıkçası. O yüzden birkaç sorum olacak.
1. Root atsam telefonumun kullanılamaz hale gelme imkanı varmış. Bu durumda rootu geri alma veya telefonu kullanılabilir şekle sokabilir miyim?
2. Rootu bilgisayardan atmakla telefondan atmanın farkı ne? Riskileri neler?
3. Genel olarak root atmanın diğer riskleri nelerdir?

Root atmanın tek riski cihazın brick olmasıdır onu da çözümü stock rom atmaktır, hata yapmadığınız sürece problem çıkma ihtimali %0 denebilir (en risksiz yapma yolu telefonun oem kilidini açıp Kingroot PC uygulaması ile bilgisayarınızdan root atmanizdir)

Kingroot ile atmasını önermem. Eski telefonlarımı bu metotla yüklediğimde performans kaybı yaşıyordum. Bence en temiz yol TWRP ile magisk ikilisi.

Kingroot ile atmasını önermem. Eski telefonlarımı bu metotla yüklediğimde performans kaybı yaşıyordum. Bence en temiz yol TWRP ile magisk ikilisi.
Bence de ama en risksizi halen kingroot, birde yukarıda hard brick olmuş cihaz açılmaz demişsiniz USB jig diye bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam öyle açılıyor (diye biliyorum)

SuperSU ve CF Auto Root un çok güvenilirliği kalmadı, şuan en çok önerilen metod Magisk bildiğim kadarıyla.
Genellikle eskiyen cihazları uyandırmak için yapılıyor mesela G3 S4 P10 gibi.
Tabiri caizse telefon yeniden doğmuş gibi oluyor ama riskleride var.
Siz Custom ROM ile root u karıştırmışsınız. Root işlemi cihazı çok hızlandırmaz.
Kingroot ve ona benzer diğer one click root utilityleri güvenilir değil, bu konuyu XDA dan arıştırabilirsiniz bu tarz çoğu program telefona Adware ve Spyware yüklüyor.
Katılıyorum, Magisk ile TWRP kullanmak en garantili yol, cihaz model numarasıyla (örneğin SM-G935F) XDA da arattığınızda gerekli dosyalar ve talimatları bulabilrsiniz. Burada önemli nokta cihazın model numarası, örneğin SM-935F ve SM-G935U modeli ikisi de Samsung Galaxy S7 Edge dir. Ancak F olan modelde Exynos işlemci, U olan modelde ise Snapdragon işlemci var. Model numarasına dikkat etmezseniz yanlış dosyayı flashlayıp cihazı brickleme ihtimali var.
Ne yazıkki yeni Samsung telefonlarda eskilerine göre bu işlem daha zor.

Hiç kimsenin söylemediği bir nokta ise root cihazınızın SafetyNet den "failed" olmasına neden olur, buda cihazınızda bazı bankacılık uygulamaların, Netflix gibi diğer DRM li uygulamaların çalışmayacağı anlamına gelir. Bu konuda MagiskHide diye bir yöntem var, cihazınızın SafetyNet den geçmesi sağlıyor ancak yine de bazı uygulamalar çalışmayabilir, bu konuda bir garanti veremem. Diğer arkadaşların dediği gibi garantiniz gidiyor ve brick riski var, hard brick durumundan kurtulmak çok zor hatta bazen imkansız bile olabilir, bu konuda dikkatli olmanız lazım.

Son düzenleme:
Bence de ama en risksizi halen kingroot.
Kingroot eskidi artık. Uygulamasını kullanışlı bulmuyorum. Adeta virüs gibi bir uygulamadır kendisi.
Ayrıca
Güncel bir telefona kingroot ile root atmaya çalıştığınızda hata vercektir. Root atma metotları bile eski.

Birde yukarıda hard brick olmuş cihaz açılmaz demişsiniz USB jig diye bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam öyle açılıyor (diye biliyorum)
Yanlış biliyorsunuz. Bu yöntem ile soft brick olmuş telefonlar kurtarılabiliyor. Hard brick olmuş telefonlar için olan kurtarma metodları daha çok donanım üzerinden.

Root atıp Öyle ROM yükleyince cihaza yeniden hayat geliyor anlamında demiştim ama
Siz Custom ROM ile root u karıştırmışsınız. Root işlemi cihazı çok hızlandırmaz.
Yine bir nebze hızlandırıyor.

Hard brick olmuş telefonlar acılabilir edl mod ile tek sorun edl mod için anakartan manuel olarak yapmak ve edl moduna uygun chip setine sahip ROM lazım.

Hard brick olmuş telefonlar acılabilir edl mod ile tek sorun edl mod için anakartan manuel olarak yapmak ve edl moduna uygun chip setine sahip ROM lazım.
Doğru söylüyorsunuz fakat dediğiniz işlemler son kullanıcının yapabileceği işlemler değil. Sadece Qualcomm için geçerli bir yöntem sanırım. Doğrudan anakarta erişmek yani cihazı sökmek gerekiyor.
Sonuç olarak hard brick olmuş telefonlar profesyonel destek alınmadıkça açılamazlar diyebiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…