Root ve ROM nedir?

Recovery kurmak için Custom ROM atmaya gerek yok. Bütün ROM'lara Recovery kuruluyor diye biliyorum. Odin ile stock ROM atmak için önce Recovery kurup sistemi sileceksiniz. Sonra download moda girip Odin ile stock ROM'u kuracaksınız.

Yanı isteyen kisi stock ROM'u Odin'den, isteyen kisi ozel Recovery'den kurar dogru anlamis miyim?

@Kerem00 Hocam hazır sizi yakalamışken bir sorum olacaktı. Magisk kullanıyorum ve Samsung C9 Pro cihazım var. KnoX olayı yüzünden bazı Samsung uygulamalarına erişimim yok. Ne kadar yabancı kaynak araştırdıysam çözümünü bulamadım. Var mı öneriniz? Forumda çoğu kişinin bu konular hakkında bilgisi olmadığını bildiğim için konu açmaya gerek duymuyorum. Cevapsız kalacak zaten.
KnoX sayacı attıktan sonra bunun çözümü yok. Fakat bazı Samsung uygulamalarını açmayı başaran olmuştu. Konu açarsanız belki o arkadaşlar görüp yardımcı olabilir. Ben şu ana kadar Samsung telefonlara modifikasyon yapmayı denemedim.

Telefonunuz nedir?

@Kerem00 Hocam hazır sizi yakalamışken bir sorum olacaktı. Magisk kullanıyorum ve Samsung C9 Pro cihazım var. Knox olayı yüzünden bazı Samsung uygulamalarına erişimim yok. Ne kadar yabancı kaynak araştırdıysam çözümünü bulamadım. Var mı öneriniz? Forumda çoğu kişinin bu konular hakkında bilgisi olmadığını bildiğim için konu açmaya gerek duymuyorum. Cevapsız kalacak zaten.
Soruyu başkasına sormussunda bende cevap veriyim dedim bi yerde görmüştüm galiba samsung un kendi uygulamalarını kullanabilmek için hem stock recovery hemde root olmaması gerekli diye biliyorum mesela samsungpay
Hocam Recovery'den Stock ROM kuruluyor mu bilmiyorum ama Odin Stock ROM ile kurmuşluğum var. Custom ROM için Recovery şart.
Ben twrp videosu izlediğimde adam backup kısmından yedek alıp restore kısmından kurabiliyordu yani oluyo diye biliyorum ugrasmak istemeyen kisi recoveryden wipelari yapıp direk kuruyomus saolun.

Telefonunuz nedir?
Samsun Galaxy C9 Pro.
Soruyu başkasına sormuşsun ama bende cevap veriyim dedim. Bir yerde görmüştüm galiba Samsung' un kendi uygulamalarını kullanabilmek için hem Stock Recovery hemde root olmaması gerekli diye biliyorum mesela SamsungPay.
Hocam bende TWRP ile yüklenen Magisk ve Stock ROM kurulu ancak root erişimi olduğu için açılmıyor bazıları. Neyse teşekkürler arkadaşlar. Yakın zamanda konu açmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı