Çözüldü Rootkit virüsü nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir hata yapıp virüsü sıfırla ile temizledikten sonra kaynağını bilmediğim için şüpheli gördüğüm .exe'yi tekrar açtım. Nasıl düzelecek bu şimdi? Kendini antivirüs olarak gösteriyor. Şu anda önemli bir bilgi girmedim öncekinde önemli bilgi vardı. Bir forumda daha konu açmıştım onda kimse çözemedi. KVRT demeyin çünkü yeni sürücü yüklenmesine izin vermiyor.

Çözüm
winball501 adlı üyenin bir dosyasını mı açtın? Biraz araştırınca onun hazırladığı zararlı gibi duruyor.
Güvenli moda giremiyorsa, dış müdahale gerekiyor. Şu an sistem üzerinden bir şey yapılamaz.

Diskte Bitlocker yoksa Live Linux ile Windows yüklü bölüme girip zararlıyı silinir ardından USB ile sistemi yeniden kurararsaniz düzelir.

Konu sahibinin USB portu kırıkmış. Diğer foruma baktım.

Yanımda USB yok (var da port kırık öbür portu fare için kullanıyorum) şu anlık format atamam lütfen format atın demeyin.

Zorla girmeyi deneyebilirim çünkü sistem yapılandırması açılmıyor.

Ama en son zorla girdiğimde sistem açılmıyordu.

Sistem açılmıyorsa onu eleyeceksin. İşin zor. User space yetkisi var.

Başka bilgisayardan USB hazırlamayı deneyebilir. Windows denersen (virüsü yazan kişi acemi değilse) kuruluma izin vermeyecek. Bu yüzden Linux denemelisin. Virüs Windows için yazıldığından Linux'a etki edemez. Diski yapılandırmalısın. Ayrıca user space olduğu için kendini ring 0 seviyesine yükseltebilir. Yani EFI veya BIOS'a yazılmış olabilir (hatta şuradan da anlayabilirsin: Kendini Antivirüs Defender olarak gösteriyor. Yani imzalı dosya taklidi yapıyor). Secure Boot açık olması etki etmez.

USB'siz formatda keza aynı şekilde ya izin vermeyecek yada izin verse bile kalıcı şekilde yazıldığı için etki etmeyecek.

Touchpad düzgün çalışmadığı için biri fare için gidiyor 2. çıkış yeri kırık ondan bu iptal.

Touchpad düzgün çalışmadığı için biri fare için gidiyor 2. çıkış yeri kırık ondan bu iptal.

Nasıl iptal anlamadım? Linux kurmak ve kullanmak için fareye ihtiyacın yok. Zaten onu dikkate aldım. Diğer forumdaki mesajını okudum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…