Merhaba, Rotring 500 vs Scrikss Graphx arasında kaldım. Ben daha çok ağır kalem seviyorum scrikss bu konuda rotring 500'den daha iyi rotring 500 bayağı hafifmiş ancak scrikss uç falan kırıyor ve iç mekanizması plastikten olduğu için çok dandik bir kalem ve çabuk bozulur diyorlar sizce hangisini tercih etmeliyim?
500 sahibi olarak kesinlikle 500. GraphX bir süre sonra o kadar soyuluyor ki elde pas kokusu bile bırakabiliyor. Ayrıca 500 ne hafif ne de ağır, tam dengede. Ve evet GraphX mekanizması dandik, 500 ile yarışamaz.
Rotring kullanmadım ama scrikss kullanıyorum. Bende ağır kalem seviyorum ve gayet iyi ağırlığı. Dışındaki kaplama kolay soyuluyor altındaki asıl rengi ortaya çıkıyor.0.5 kullandığım için çok fazla kırılıyor ama bence bu uçtan kaynaklanıyor. Mekanizması bozulmadı hala sağlam devam ediyor. Sadece metalleri birbirine tutturan yapıştırıcılar erken koptu kendim yapıştırdım o kadar.
500 sahibi olarak kesinlikle 500. graphx bir süre sonra o kadar soyuluyor ki elde pas kokusu bile bırakabiliyor. Ayrıca 500 ne hafif ne de ağır, tam dengede. Ve evet graphx mekanizması dandik, 500 ile yarışamaz.
Evet doğru. Stabil bir kalem olduğu için ucu içine girmiyor ve eğer düşerse yüksek ihtimal yamulacaktır. Çok fazla kalem düşüren birisiyseniz ucu içine giren veya stabil de olsun isterseniz Pro-Use 171 gibi ucunu gizleyebilen bir kalem bakın.
Evet doğru. Stabil bir kalem olduğu için ucu içine girmiyor ve eğer düşerse yüksek ihtimal yamulacaktır. Çok fazla kalem düşüren birisiyseniz ucu içine giren veya stabil de olsun isterseniz Pro-use 171 gibi ucunu gizleyebilen bir kalem bakın.
500 sahibi olarak kesinlikle 500. graphx bir süre sonra o kadar soyuluyor ki elde pas kokusu bile bırakabiliyor. Ayrıca 500 ne hafif ne de ağır, tam dengede. Ve evet graphx mekanizması dandik, 500 ile yarışamaz.
Dostum graphx in mekanizması çok kötü değil Rotring 500 ile ağırlığı aynı Rotring 500'ün tutma kısmındaki metal çıkıntılar çok ufak bir yere sürttünmü boyası falan gider metaller hasar görür sanki elinizde törpü tutuyormuş gibi. Ayrıca scrikss Rotring'e göre daha kaliteli uca sahip. Rotring'in ucu sabit ama scrikksinki çıkabiliyor bu da gömülme sorununu yok ediyor ve Rotring 500 de daha çok uç sıkışması oluyor. Benim 500 ve scrikks graphx kullanmışlığım var.
Ayrıca scrikksin kusurlu üründe garantisi de var Rotring'de var mıdır bilmiyorum. Scrikss ile Rotring benzer mekanizmaya sahip. Plastik uç borusu, metal kalem kıskacı ve kıskaç kelepçesi, metal uç var. Scrikks te ayrıca uç süspansiyonu içe girebilen metal uç var ve daha hafif bir basma hissi var. Rotring'i kesinlikle geçer.