Rotring 500 vs Scrikss matri-X

tornadoo

Centipat
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sosyal üyeleri. Şu an güncel olarak grip 1347 kullanıyorum. Daha iyi bir kaleme geçmek istiyorum. Lise öğrencisiyim. Sizce hangisi daha uygun olur. El rahatlığı ve yazarken daha çok yazmak istetecek bir kalem arıyorum. Linkler aşağıda sizce hangisi? İlgimi bunlar çekti.

Scrikss matrix.

Rotring 500.

Rotring 500'lerin ucu çok kolay eğiliyor diye biliyorum alınca çok dikkatli kullanmak lazım kalem sadece test çözerken kullanılacaksa bu fiyat aralığında tombow monograph, uniball kurutoga veya uzun ömürlü olması açısından Rotring Rapid alınabilir. Çizim yapmak istemiyorsanız bu kaleme ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. Ince kalemler ile uzun süreli yazı yazmak zor oluyor diye düşünüyorum. Bence FC grip 1347'den Rapid'e geçmek büyük bir fark yaratmasa bile yazım zevkini arttıracaktır. Elimdeki eski revizyon Rapid ile FC'in uygun fiyatlı herhangi bir kalemine göre daha kaliteli bir kasası var ayrıca ucu tıpkı R500 gibi ve Rapid'de içeri alınabiliyor.

Son düzenleme:
Rotring 500'lerin ucu çok kolay eğiliyor diye biliyorum alınca çok dikkatli kullanmak lazım kalem sadece test çözerken kullanılacaksa bu fiyat aralığında tombow monograph, uniball kurutoga veya uzun ömürlü olması açısından Rotring Rapid alınabilir. Çizim yapmak istemiyorsanız bu kaleme ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
Hocam çizim yapmak istemiyorum ama rotring genelde sağlamlık ve yumuşaklığıyla bilinen bir kalem. O yüzden tercih etmek istiyorum. Ayrıcs görünşü de çok hoşuma gidiyor.

Rotring 500'lerin ucu çok kolay eğiliyor diye biliyorum alınca çok dikkatli kullanmak lazım kalem sadece test çözerken kullanılacaksa bu fiyat aralığında tombow monograph, uniball kurutoga veya uzun ömürlü olması açısından Rotring Rapid alınabilir. Çizim yapmak istemiyorsanız bu kaleme ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
Kuru toga güzelmiş. Kalem ucu pil olmadan mı dönüyor? Mantığı nasıl?

Hocam çizim yapmak istemiyorum ama rotring genelde sağlamlık ve yumuşaklığıyla bilinen bir kalem. O yüzden tercih etmek istiyorum. Ayrıcs görünşü de çok hoşuma gidiyor.

Kuru toga güzelmiş. Kalem ucu pil olmadan mı dönüyor? Mantığı nasıl?
Kalemin içinde küçük bir çark sistemi var siz kalemi kağıda dokundurunca çarklar biraz biraz döndürüyor Mitsubishi mühendisliği pil yok. Ancak bu kalemde ben HB uç kullanılmasını tavsiye ediyorum mümkünse kalemle aynı marka olmalı kaliteyi yükseltme adına. Yazım yumuşak olsun isterseniz Tombow marka şu klasik siyah kutuda satılan 2B uçlar çok güzeldir ve orta segment çoğu kalemde yumuşak bir his verir yazımda. Rapid ve Monograph kullanırken bu tombow uçlardan kullanıyorum çok yumuşak çok tatlı bir uç bide kağıt kaliteliyse sayfalar akıp gidiyor. FC'nin şu 120'li uçlarından kesinlikle daha kaliteli uçlar. Ha birde unutmadan Rotring eskisi kadar sağlam değil artık o babadan kalma davranışı unutun artık.

Kalemin içinde küçük bir çark sistemi var siz kalemi kağıda dokundurunca çarklar biraz biraz döndürüyor Mitsubishi mühendisliği pil yok. Ancak bu kalemde ben HB uç kullanılmasını tavsiye ediyorum mümkünse kalemle aynı marka olmalı kaliteyi yükseltme adına. Yazım yumuşak olsun isterseniz Tombow marka şu klasik siyah kutuda satılan 2B uçlar çok güzeldir ve orta segment çoğu kalemde yumuşak bir his verir yazımda. Rapid ve Monograph kullanırken bu tombow uçlardan kullanıyorum çok yumuşak çok tatlı bir uç bide kağıt kaliteliyse sayfalar akıp gidiyor. FC'nin şu 120'li uçlarından kesinlikle daha kaliteli uçlar. Ha birde unutmadan Rotring eskisi kadar sağlam değil artık o babadan kalma davranışı unutun artık.
Fc'nin 120'li uçlar grip 1347 ile yumuşak yazıyor.

Kuru toga'nın yazımı yumuşak değil diyorlar. Mekanizmayı çalıştırmak için kuvvet uygulamamız gerektiği hissediliyormuş

Bence siz yine de bir Tombow deneyin uç konusunda.

Kuru toga'nın yazımı yumuşak değil diyorlar. Mekanizmayı çalıştırmak için kuvvet uygulamamız gerektiği hissediliyormuş
Kurutoga kesinlikle yumuşak bir kalem değil yazım üslubum dolayısıyla yanlış görünmüş yumuşaklık konuşunda önerilerimi belirttim. İlk adım ucu değiştirmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı