Rotring orijinalliği nasıl anlaşılır?

Normalde 0.5 kullanırım fakat 0.7 kullanmıştım rotring Rapid olanı. Graph-X çok güzel ve rahat bir kalem normalde.

Diğer sorunuzu ise anlayamadım. Var mı yok mu derken?

Bendeki de 0.7 idi 0.5'te uç kırma var mı diye sordum da. 0.7 olanı alacağım N11'de bir satıcıda mevcut. 50 TL'ye tamamlamak için 1.3 TL'ye(1.5 TL'ye mikro satıyorlar bizim oradaki kırtasiyede)tombow uç alacağım. Sadece 0.7'si kalmı ş bende kalemi 0.7 alacağım.

5 Sene boyunca 0.7olanı kullandım sonra kaybettim, ama 0.5'te öyle bir sorun olur mu diye düşünüyorum ama sanırm 0.7 alacağım.
Rapidlerin yeni renkleri çıktı 20.yıl özel. Beyaz ve mavi eklendi bende beyazı var çok güzel duruyor. Rapid favori kalemimdir. Çok seviyorum yazı yazması çok keyifli. Ardından tk fine vario lux geliyor.

rotring-rapid-versatil-kalem-07-mm-beyaz-4153-96-B.jpg
rotring-rapid-versatil-kalem-mavi.jpg

İç mekanizması güzel gözüküyor. Büyük ihtimalle orijinal.

Neredeyse elime bu kalemlerin hepsi geçti birkaç şey yazayım ben de.

Grip 1347 belki de kullandığım en dayanıksız kalemlerden birisi. Kötü hale gelmiş olmasına şaşırmadım. Bir kere yere düşünce ortasına yakın bir yerden çatlayan kalem, zaman içerisinde yazmayı oldukça etkiliyor bu da.

Rotring Tikky'ler çok güzel. 0.7 olanlar iyi fakat yere düşürmemeye dikkat etmek lazım, ucu yamulabiliyor. Yine de 0.5 kullanıcısı olduğum için 0.7 kalın geliyordu bana. Aniden sıraya vurmayın, kırılıyor.

Rotring Rapid: Rahat, yazması keyifli fakat hafiften dayanıksız. Önden sıkça uç koyarsanız zaman içinde sıkıntı yaşatıyor. Düşürmemeye dikkat etmek lazım. 1 senelik ömrü olan bir kalem bana göre.

Grip 2011 de kullandım. Kullandığım en iyilerden bir tanesi fakat kalemin kendisi kalın bir yapıya sahip. Faber-Castell uç ile rahatça uç kırmadan uzun süre kullanmak mümkün. Yaylı mekanizması rahat ettiriyor fakat önden uç koymamaya dikkat edilmeli, zaman içerisinde zarar verebilirsiniz böyle yaparsanız. Arkasından 3 tane uç koyup kullanın kalemin ömrü için.

Faber-Castell Econ: Fiyat performans derler ya öyle bir kalem :) Duvara da fırlatsan, sıraya da vursan kırılmıyor. En sevdiğim kalemlerden.

Pritt Iron Line: Hayatımda hiçbir kalemden bu kadar pişman olmadım. Bozulana kadar rezil etti, sürekli uç kıran lanet bir kalemdi. Almayın, tavsiye etmiyorum.

Şu anda Raff Line 8005 kullanıyorum. İnanılmaz hoş ve zarif bir kalem. Uzun süre kullanmak isteyen alabilir. 0.5 kullananlar için biçilmiş kaftan. Yazım, çizim için kullanıma uygun. En beğendiğim kalemlerden birisi oldu.
Grip 2011'in orijinal olduğunu anlamak için bir yol var mıdır ?

Grip 2011'in orijinal olduğunu anlamak için bir yol var mıdır?
Mekanizmasından anlaşılır orijinalleri genellikle. Aldığım her kalemi açıp bakarım iç mekanizmasına. Yine de orijinale yakın çakmalar da olabiliyor fakat güvenilir yerden aldıysanız sıkıntı olacağını sanmam.

Mekanizmasından anlaşılır orijinalleri genellikle. Aldığım her kalemi açıp bakarım iç mekanizmasına. Yine de orijinale yakın çakmalar da olabiliyor fakat güvenilir yerden aldıysanız sıkıntı olacağını sanmam.

Hocam bu Tikkylerin efsane kasası Tikky 2'ler le T arasında ne fark var? Sanırım klasik Rotring rengi (şarap rengi miydi neydi) olanlar Rotring T, diğer renkleri olanlar Tikky 2 diye biliyorum ben. Doğru mudur?
Rotring T Vintage Versatil Kalem 0.5 mm Fiyatları ve Özellikleri bu kalem orijinalmiş onda sorun yok ama bu fiyata alınır mı sizce? satıcı tüm T ve Tikky 2 satışlarında alıcı memnun ve adamlar Totring ve Pentel bayisi imiş.

Orijinallerin mekanizmasında herhangi bir ayırt edici yer var mı ?

@men0fhonor
Tikky 2 ve Rotring T deneyimleme fırsatım olmadı maalesef hocam. Şekil olarak çok benziyorlar. Orijinal bayi ise alabilirsiniz diye düşünüyorum.

@Ereeen61
Uç tarafındaki mekanizmayı kontrol et. Yaylı ve düzgün olması lazım. En bilinen yöntem bu. Çakmalarda yay mekanizması ya yok, ya da felaket derecede kötü. Ama sadece yaylı olması yetmez, mekanizmanın tamamına bakılır.

@Men0fhonor
Tikky 2 ve rotring t deneyimleme fırsatım olmadı maalesef hocam. Şekil olarak çok benziyorlar. Orijinal bayi ise alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bu gün linkini attığım satıcıdan tikky II 0.5 aldım. merhaba, ikisi de farklı zamanlarda üretildikleri için ve rotring t ilk çıkan rotringlerden biri olduğu için hem tutuş hem de mekanizma açısından tikky serisinden oldukça farklılar. Rotring T, tikky serisine göre daha hafif ve incedir. Rotring t ilk yapılan rotringlerden olduğu için oldukça eski bir teknolojiye sahip o yüzden uzun süreli kullanımda istediğiniz verimi alamazsınız.
Cevabını aldım, bayi oldukları için ve daha önceki satışlarına baktığım kadarıyla güvenilirler. Satın aldım bende :D

@men0fhonor
Tikky 2 ve Rotring T deneyimleme fırsatım olmadı maalesef hocam. Şekil olarak çok benziyorlar. Orijinal bayi ise alabilirsiniz diye düşünüyorum.

@Ereeen61
Uç tarafındaki mekanizmayı kontrol et. Yaylı ve düzgün olması lazım. En bilinen yöntem bu. Çakmalarda yay mekanizması ya yok, ya da felaket derecede kötü. Ama sadece yaylı olması yetmez, mekanizmanın tamamına bakılır.
Aldım kalemi içinde yay mekanizması var ve kırtasiye sahibi bunları faber castellin getirdiğini söyledi.
@men0fhonor

@Ereeen61
Hocam bu arada arka kapağını açmaya çalışınca iç mekanizmasıyla birlikte geliyor normal midir bu ?

Son düzenleme:
Herkese merhaba. Geçenlerde edinmiş olduğum 2 adet 0.7 uçlu rotring tikky special kalemim var. Kalem içi dışı herşeyi ile orijinalin aynısı. Ancak metal kısmında rotring germany ibaresi yerine tikky germany yazıyor. Bu sahte olduğunu mu gösterir. Bir bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• 0D0C2512-6DF4-4821-A6A3-E5E6924D3B14.jpeg
    0D0C2512-6DF4-4821-A6A3-E5E6924D3B14.jpeg
    72,3 KB · Görüntüleme: 563
  • 3F5280AE-62C7-4666-BBB4-CB916A40F492.jpeg
    3F5280AE-62C7-4666-BBB4-CB916A40F492.jpeg
    55,9 KB · Görüntüleme: 430

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı