Router/Access point önerisi

Erenkhan

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.

Evde 1000MBPS internet kullanıyorum. Buna kablolu bağlı 3 bilgisayar, Wi-Fi ile bağlı 6 telefon 1 TV var. Ana modem diğer bilgisayarlara ve odalara uzak kaldığı için router almak istiyorum. İnternet hızını kayıp olmadan verecek ve Wi-Fi özelliği de olan ama ne almam gerektiği konusunda kararsızım.

Bu kışa kadar 2. modemimi kullanınıyordum Access Point olarak ama sonra asıl modemde bir portun bozulması sonrası Superonline'la konuştum ve modemi değiştiler. Verdikleri yeni modemi de 2. modemi Access Point olarak ayarlayıp bağladığımda TV+ çöküyor. Bazı telefonlar bağlanmıyor. Bilgisayarlardan biri kopuyor. Direkt Router/Access point almak daha sağlıklı mı olur?

Bir de router almak mı mantıklı yoksa AP mi ona da emin olamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle merhaba.

Evde 1000MBPS internet kullanıyorum. Buna kablolu bağlı 3 bilgisayar, Wi-Fi ile bağlı 6 telefon 1 TV var. Ana modem diğer bilgisayarlara ve odalara uzak kaldığı için router almak istiyorum. İnternet hızını kayıp olmadan verecek ve Wi-Fi özelliği de olan ama ne almam gerektiği konusunda kararsızım.

Bu kışa kadar 2. modemimi kullanınıyordum Access Point olarak ama sonra asıl modemde bir portun bozulması sonrası Superonline'la konuştum ve modemi değiştiler. Verdikleri yeni modemi de 2. modemi Access Point olarak ayarlayıp bağladığımda TV+ çöküyor. Bazı telefonlar bağlanmıyor. Bilgisayarlardan biri kopuyor. Direkt Router/Access point almak daha sağlıklı mı olur?

Bir de router almak mı mantıklı yoksa AP mi ona da emin olamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Eğer evin büyükse mesh sistem alman en iyi tercih olacaktır.

Ev, mesh gerektirecek kadar çok büyük değil, sadece modemin olduğu oda ile diğer iki bilgisayarın olduğu odalar iki uç noktada kalıyor. Benim için en önemli nokta router/ap farketmeksizin, hem kablolu hem kablosuz bağlanabilmek. Evdeki 3 bilgisayar da online oyun oynuyor, uzaktan çalışıyor.

Ev, mesh gerektirecek kadar çok büyük değil, sadece modemin olduğu oda ile diğer iki bilgisayarın olduğu odalar iki uç noktada kalıyor. Benim için en önemli nokta router/ap fark etmeksizin, hem kablolu hem kablosuz bağlanabilmek. Evdeki 3 bilgisayar da Online oyun oynuyor, uzaktan çalışıyor.

Bu routerı alıp OpenWrt kurup SQM ile birlikte kullanabilirsin.

Eğer bütçen yetmezse bunu da alabilirsin ben kullanıyorum evin her yerinde çekiyor.

Bu routerı alıp OpenWrt kurup SQM ile birlikte kullanabilirsin.

Eğer bütçen yetmezse bunu da alabilirsin ben kullanıyorum evin her yerinde çekiyor.
Hocam buna modemden kabloyla çekip, bunlardan da kabloyla dağıtabiliyorum değil mi? Birde IP dağıtımlarında problem çıkarır mı?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı