Router alınmalı mı?

Huavel

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese,
2 Aydır TürkNet VDSL kullanıyorum 77Mbps up 8 Mbps download hızı alıyorum,
Tttnetle birlikte gelen TP-Link'in TD-W9970 model modemim var fakat Wi-Fi ile çok sorun yaşıyorum kopmalar, haberleşmemeler, menzili çok düşük mesela modemim salonda arka odalardan 2 diş çekmesine rağmen hiçbir haberleşme olmuyor bunun için bir router almayı düşünüyorum ve kablo ile modemi routere bağlayıp modemle uğraşmadan direkt olarak routere bağlanmak istiyorum kafamda birkaç soru var.
1- Böyle birşey mümkün mü? Mantıklı mı? Yani modem almak mı daha mantıklı olur router ile menzili arttırmak mı?
2- Router öneriniz var mı? Ve menzili ortalama kaç metredir?
3-Wif 5 routerler var bunun için modemin de Wi-Fi 5 özelliğine sahip olması gerekir mi? Yoksa bir yükselttme gibi daha hızlı haberleşebilir miyim?
Ayrıca ortalama 7 cihazdan bağlanıyoruz.

Wireless Access Point alabilirsiniz.

Router aldım ve eskiden çekmeyen yerde şimdi 30-40 Mbps alabiliyorum. Modemin kablosuzundan memnun değilseniz ise yarayacaktır.

önerebileceğin bir marka/model var mı ?
önerebileceğin bir marka/model var mı ?
pardon görmemişim
hangisi daha iyidir peki ?

1-Evet mümkün ve çok mantıklı bir seçim çünkü aynı paraya aldığın modem/router cihazlar normal routerların yarı özelliğine bile sahip olmuyorlar.
2-Router olarak Xiaomi AX6 veya Xiaomi AX3600'ü öneririm ve routerın menzili içindeki teknolojiye göre değişir ama genelde antenleri 5-6 dBi arasında değişmektedir.
3-Bağlayacağın cihazların routerin özelliklerini desteklemesi gerekiyor yani Wi-Fi 6 özelliğini Wi-Fi 5 destekli bir laptopta kullanamazsın ama yükseltme yapıp Wi-Fi 6 destekli bir alıcıyla bağlanırsan çok daha iyi verim alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…