Router alınmalı mı?

Huavel

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese,
2 Aydır TürkNet VDSL kullanıyorum 77Mbps up 8 Mbps download hızı alıyorum,
Tttnetle birlikte gelen TP-Link'in TD-W9970 model modemim var fakat Wi-Fi ile çok sorun yaşıyorum kopmalar, haberleşmemeler, menzili çok düşük mesela modemim salonda arka odalardan 2 diş çekmesine rağmen hiçbir haberleşme olmuyor bunun için bir router almayı düşünüyorum ve kablo ile modemi routere bağlayıp modemle uğraşmadan direkt olarak routere bağlanmak istiyorum kafamda birkaç soru var.
1- Böyle birşey mümkün mü? Mantıklı mı? Yani modem almak mı daha mantıklı olur router ile menzili arttırmak mı?
2- Router öneriniz var mı? Ve menzili ortalama kaç metredir?
3-Wif 5 routerler var bunun için modemin de Wi-Fi 5 özelliğine sahip olması gerekir mi? Yoksa bir yükselttme gibi daha hızlı haberleşebilir miyim?
Ayrıca ortalama 7 cihazdan bağlanıyoruz.

Wireless Access Point alabilirsiniz.

Wireless Access Point alabilirsiniz.
önerebileceğin bir marka/model var mı ?
önerebileceğin bir marka/model var mı ?
pardon görmemişim
hangisi daha iyidir peki ?

Merhabalar herkese,
2 Aydır TürkNet VDSL kullanıyorum 77Mbps up 8 Mbps download hızı alıyorum,
Tttnetle birlikte gelen TP-Link'in TD-W9970 model modemim var fakat Wi-Fi ile çok sorun yaşıyorum kopmalar, haberleşmemeler, menzili çok düşük mesela modemim salonda arka odalardan 2 diş çekmesine rağmen hiçbir haberleşme olmuyor bunun için bir router almayı düşünüyorum ve kablo ile modemi routere bağlayıp modemle uğraşmadan direkt olarak routere bağlanmak istiyorum kafamda birkaç soru var.
1- Böyle bir şey mümkün mü? Mantıklı mı? Yani modem almak mı daha mantıklı olur router ile menzili arttırmak mı?
2- Router öneriniz var mı? Ve menzili ortalama kaç metredir?
3-Wif 5 routerler var bunun için modemin de Wi-Fi 5 özelliğine sahip olması gerekir mi? Yoksa bir yükselttme gibi daha hızlı haberleşebilir miyim?
Ayrıca ortalama 7 cihazdan bağlanıyoruz.

1-Evet mümkün ve çok mantıklı bir seçim çünkü aynı paraya aldığın modem/router cihazlar normal routerların yarı özelliğine bile sahip olmuyorlar.
2-Router olarak Xiaomi AX6 veya Xiaomi AX3600'ü öneririm ve routerın menzili içindeki teknolojiye göre değişir ama genelde antenleri 5-6 dBi arasında değişmektedir.
3-Bağlayacağın cihazların routerin özelliklerini desteklemesi gerekiyor yani Wi-Fi 6 özelliğini Wi-Fi 5 destekli bir laptopta kullanamazsın ama yükseltme yapıp Wi-Fi 6 destekli bir alıcıyla bağlanırsan çok daha iyi verim alırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı