Router ile internet kaybı yaşanıyor

rabul lubar

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, Tenda Ac5 1200 Mbps Dual-band 4 Port Wifi Router+access Point router kullanıyorum. Yan odadaki modem ile evrensel yineleyici modunda bağlantı kurdum routerdanda Ethernet kablosuyla bilgisayara bağladım fakat günde 1-2 kez internetim kesiliyor. Modem ve routerı kapatıp açmadanda geri gelmiyor, ana modemdeki bağlantı telefonda devam ederken bilgisayarda böyle bir sorun yaşıyorum. Çoğu günler VPN kullanıyorum VPN açıkken bazı günler gitmiyor yani fark etmeden VPN olmadanda kesiliyor. Acaba kabloda mı bir sıkıntı var çözebilmiş değilim. Değiştirmem gereken bir şey mi var sadece sorunu çözmek istiyorum. Vodafone'u aradığımda modeme güncelleme yaptıklarını, 7 günlük ücretsiz internet takip oluşturduklarını söylediler fakat kesildiğinde herhangi bir arama yapmadılar. Bilgisi olan biri beni aydınlatabilir mi acaba?

Bende de bazen modem kendine reset atıyor özellikle yoğun kullanımda bir de ondan bağımsız olarak 1-2 ay önce sizin dediğiniz gibi internet kopup geliyordu.

Sizden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bence verilen ücretsiz modemler çok kaliteli değil.

Bende de bazen modem kendine reset atıyor özellikle yoğun kullanımda bir de ondan bağımsız olarak 1-2 ay önce sizin dediğiniz gibi internet kopup geliyordu.

Sizden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bence verilen ücretsiz modemler çok kaliteli değil.

Routerı kendim aldım fakat modemi bina altyapısı Türk Telekom olduğu için Türk Telekom modem verdiler yani çözmem lazım bir şekilde Ethernet'te çekemiyorum modemden.

Router ile ana modemin arasındaki wifi bağlantısı olarak en az 3 diş çeken yerde mi? Bazen uzak mesafeye takıyorlar. Sonuçta router'ın ana modemden kaliteli sinyal alması lazım ki ikinci cihazda kaliteli hizmet olsun.

Router ile ana modemin arasındaki Wi-Fi bağlantısı olarak en az 3 diş çeken yerde mi? Bazen uzak mesafeye takıyorlar. Sonuçta Router'ın ana modemden kaliteli sinyal alması lazım ki ikinci cihazda kaliteli hizmet olsun.

Tam çekiyor arada duvar var sadece onun dışı 2, 5M falan var. Tam çekmese bile 3ten fazla çekiyor.

Google play üzerinde kullandığım uygulama bu. Belki wifi kanalda problem vardır. Kullanma konusunda bilgi için pmden yazabilirsin

Google play üzerinde kullandığım uygulama bu. Belki Wi-Fi kanalda problem vardır. Kullanma konusunda bilgi için pmden yazabilirsin.

Deneyeceğim. Bir de ayrıca olarak routerı kaldırıp Wi-Fi adaptörü alsam download ve uploadda çok kaybım olur mu zaten 100Mbps internet kullanıyorum.

Bu arada internet kesildiğinde sorun giderme kısmında "Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" hatası alıyorum acaba modem ile routerın ipleri çakıştığı için mi oluyor bu problem? Router ve modemi yeniden başlatınca internet geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı