Router mı, menzil genişletici mi?

Smileyearth

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ekte gösterdiğim üzere odam modeme biraz uzak olduğu için internet pek düzgün çekmiyor. Hatta 2.4G'ye bağlandığımda direkt kopuyor, ancak 5G'de kullanabiliyorum. Sizce menzil güçlendirici mi almalıyım, router mı? Oyun da oynayacağım için güvenilir bir alet olmasını istiyorum.

Router alacaksam şu olabilir mi?

İnternet paketim de Turkcell 1000 Mbps.
Menzil güçlendirici için daha 5G destekleyenleri pek araştırmadım.

Şimdiden teşekkürler!

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-17 210727.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-17 210727.png
    62,8 KB · Görüntüleme: 55
Kesinlikle router almalısın, ama bunun gigabit versiyonu daha iyi olur. İçine OpenWrt kurarak hem pingini ve Bufferbloat'ı bayağı düşürebilir ve çekim alanını artırmış olursun. Odamda normalde modemdeki internet 3-4 diş çekerken bu Router'ın 5 GHz'i bile 5 diş çekiyor. Aynı Router'a sahibim bu arada, ikinci elde 500 liraya satılıyor sıfırı ile farkı yok ben tertemiz kutulu adaptörlü 450 liraya aldım geçen. Ama dersen sıfır olsun o zaman fiyatı 2 katına çıkıyor.

Tam tersi olması lazım. 5 ghz ile bağlanabiliyorsanız, 2.4ghz ile daha sağlıklı bağlanabiliyor olmanız lazım. Kullandığınız cihazın ayarlarında sıkıntı olabilir.

Biz.

Merhaba. Ekte gösterdiğim üzere odam modeme biraz uzak olduğu için internet pek düzgün çekmiyor. Hatta 2.4G'ye bağlandığımda direkt kopuyor, ancak 5G'de kullanabiliyorum. Sizce menzil güçlendirici mi almalıyım, router mı? Oyun da oynayacağım için güvenilir bir alet olmasını istiyorum.

Router alacaksam şu olabilir mi?

İnternet paketim de Turkcell 1000 Mbps.
Menzil güçlendirici için daha 5G destekleyenleri pek araştırmadım.

Şimdiden teşekkürler.

Bizde altyapı olmamasına rağmen 2. router ile gayet iyi bir durumdayız eğerki kabloyu halının altından geçirirseniz veya öyle çok çirkin olur gibi dertleriniz yoksa router tavsiye ederim sinyal güçlendirici kablosuz veri aldığı için elbet bir yerde ping VSR olur.

Son düzenleme:
Bu arada bu router ile Discord gibi erişim engeli olan, yasaklı sitelere VPN olmadan girebilirsin. Reklam engelleme için AdBlock kurabilirsin.

Bir router aldığımı düşünürsek bu router'ı nereye bağlamalıyım? Kendi odama takarsam modemin yanındaymışım gibi internet çeker mi? Duruma göre kapımı kapatabiliyorum bazen, internet hızında düşüş yaşanır mı?

Biz.

Bizde altyapı olmamasına rağmen 2. router ile gayet iyi bir durumdayız eğerki kabloyu halının altından geçirirseniz veya öyle çok çirkin olur gibi dertleriniz yoksa router tavsiye ederim sinyal güçlendirici kablosuz veri aldığı için elbet bir yerde ping VSR olur.
Altyapı yoksa nasıl İnternet çektiniz hocam?

Bir router aldığımı düşünürsek bu Router'ı nereye bağlamalıyım? Kendi odama takarsam modemin yanındaymışım gibi internet çeker mi? Duruma göre kapımı kapatabiliyorum bazen, internet hızında düşüş yaşanır mı?

Yaklaşık 2 saat kapım kapalı bilgisayar kullandım. Router ile aramda 10 metre var 2 duvar var. O halde bile 5 GHz'de 5 diş çekiyordu. Router'ı modemin Ethernet portuna, diğer ucunu da Router'daki internet yazan kısma Ethernet kablosu ile bağlamalısınız.

Bir router aldığımı düşünürsek bu Router'ı nereye bağlamalıyım? Kendi odama takarsam modemin yanındaymışım gibi internet çeker mi? Duruma göre kapımı kapatabiliyorum bazen, internet hızında düşüş yaşanır mı?

Ethernet kablonun desteklediği hız ve ve modemin desteklediği hıza bağlı routerı prize takıcağan için kendi odana taşıyabilirsin sorun olmaz ya da sana yakın olaması yeterli.

Altyapı yoksa nasıl internet çektiniz hocam?

Çatıya anten bağlatıp Ethernet kablosu bir adaptöre bağlı o adamtör de 2 Ethernet girişi var biri antenden gelen kablo için diğeri de direkt modeme bağlanıyor adamptör ve modemin elektrik alması gerek ayani 2 side prize takılıyor. Adaptör dediğim de şarj aleti kadar küçük bir şey.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı