Router mı, menzil genişletici mi?

Ethernet kablonun desteklediği hız ve ve modemin desteklediği hıza bağlı routerı prize takıcağan için kendi odana taşıyabilirsin sorun olmaz ya da sana yakın olaması yeterli.

Çatıya anten bağlatıp Ethernet kablosu bir adaptöre bağlı o adamtör de 2 Ethernet girişi var biri antenden gelen kablo için diğeri de direkt modeme bağlanıyor adamptör ve modemin elektrik alması gerek ayani 2 side prize takılıyor. Adaptör dediğim de şarj aleti kadar küçük bir şey.
Haa canak İnternet hocam biliyorum

Kesinlikle router almalısın, ama bunun gigabit versiyonu daha iyi olur. İçine OpenWrt kurarak hem pingini ve Bufferbloat'ı bayağı düşürebilir ve çekim alanını artırmış olursun. Odamda normalde modemdeki internet 3-4 diş çekerken bu Router'ın 5 GHz'i bile 5 diş çekiyor. Aynı Router'a sahibim bu arada, ikinci elde 500 liraya satılıyor sıfırı ile farkı yok ben tertemiz kutulu adaptörlü 450 liraya aldım geçen. Ama dersen sıfır olsun o zaman fiyatı 2 katına çıkıyor.
Gigabit versiyonunu edindim diyelim. Router'ı kurduktan sonra ekte belirtilen şekilde yerleştirip kullanırsam yine ekte bulunan internet hızıma olumlu bir etkisi olur mu? Gigabit versiyonu yaklaşık 1000 lira, verdiğim paraya değecek mi onu teyit etmek istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-18 224407.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-18 224407.png
    67,7 KB · Görüntüleme: 23
  • Adsız.png
    Adsız.png
    58,8 KB · Görüntüleme: 17
Gigabit versiyonunu edindim diyelim. Router'ı kurduktan sonra ekte belirtilen şekilde yerleştirip kullanırsam yine ekte bulunan internet hızıma olumlu bir etkisi olur mu? Gigabit versiyonu yaklaşık 1000 lira, verdiğim paraya değecek mi onu teyit etmek istiyorum.

Sen bu iki Router al keyfine bak. 1000MBPS hızına hız kat. Birini salona diğerini de senin odaya çek tamamdır.

Hero KN-1012
Challenger KN-3910

Sen bu iki Router al keyfine bak. 1000MBPS hızına hız kat. Birini salona diğerini de senin odaya çek tamamdır.

Hero KN-1012
Challenger KN-3910
Normalde bakardım da fiyatı benim bütçeme bir tık fazla geliyor, kusura bakmayın. 100 ile 1500 TL arası bir şey olursa çok daha uygun olur benim için. Şimdiden teşekkür ederim.

Normalde bakardım da fiyatı benim bütçeme bir tık fazla geliyor, kusura bakmayın. 100 ile 1500 TL arası bir şey olursa çok daha uygun olur benim için. Şimdiden teşekkür ederim.
O fiyat aralığında Router'dan bir performans bekleme. Ha şöyle 100-200Mbps kullanacaksan sıkıntı yok fakat bu Gigabit işlere girince anlıyorsun yetmediğini.

Amacım modemden benim odama gelen internetteki performans düşüklüğünü önlemek ve odamda da aynı modemin olduğu odadaki performansı sağlayabilmek. Odamda ortalama bir 150-175 Mbps performans bana yeter gibi duruyor. Teşekkür ederim mesajlarınız için.

Router'ı koridora konumlandırırsan daha iyi olur, kendi odana koyduğunda yine hızda fark olacaktır ama koridora koyduğunda hem modeme daha yakın olduğundan hem de duvar olmadığından daha iyi çekecektir. Dediğim yere koyar ve dediğim yazılımı kurarsan hem pingin düşee hemse hızın artar. Extra'dan internet hızından 10-15 Mbps taviz vererek pingini 2-3 Ms'e düşürebilirsin. Download ve upload yaptığında da pingin artmaz ayrıyeten.

Router'ı koridora konumlandırırsan daha iyi olur, kendi odana koyduğunda yine hızda fark olacaktır ama koridora koyduğunda hem modeme daha yakın olduğundan hem de duvar olmadığından daha iyi çekecektir. Dediğim yere koyar ve dediğim yazılımı kurarsan hem pingin düşee hemse hızın artar. Extra'dan internet hızından 10-15 Mbps taviz vererek pingini 2-3 Ms'e düşürebilirsin. Download ve upload yaptığında da pingin artmaz ayrıyeten.
Tamamdır. Son olarak modemin internetiyle yaptığınız bir speedtest sonucunu ve routerın internetiyle yaptığınız bir speedtest sonucunu atabilir misiniz. Biraz uğraştırdım, kusura bakmayın. Bir hata yapmak istemiyorum.

Tamamdır. Son olarak modemin internetiyle yaptığınız bir Speedtest sonucunu ve routerın internetiyle yaptığınız bir Speedtest sonucunu atabilir misiniz? Biraz uğraştırdım, kusura bakmayın. Bir hata yapmak istemiyorum.

1745078305532.png

1745078557025.png

Baştaki router, 2. si modem.

İnternet hızım kablolu bağladığımda Max 23 Mbps görüyor bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı