Router/Modem önerisi

Bütçe
En fazla 140/150 Euro

rushing_temas

Centipat
Daha fazla  
İleride Turkcell hatta geçmeyi planlıyorum. Şu anda Kablonet kullanıyorum ve uzak odalarda çekmiyor. Ayrıca internete yüklendiğimde ping çok artıyor ve son 1 ayda yüklenmesem bile ping çok fazla. Ben de bu durumlara çare olarak hazır yurt dışındayken modem/router almak istedim. Ayrıca Turkcell'e geçersem bunları router olarak kullanacağım çünkü modem değiller. Sorularım şunlar:
1- Turkcell'e geçersem modem çok kötü olacak onu sadece sinyal almak için kullanacağım ama o modemin kendi kendine sinyal alamama ya da sapıtma durumları olur mu?

2-bu 3 modemden hangisi mantıklı. Bufferbloat ve merlin ya da OpenWrt de olabilir yazılım olarak. Bufferbloatı en aza indirecek cihaz olması da önemli. Bunlar dışında seçenekler var mı?

3) bunlar dışında fazladan almam gereken bir şey var mı? (telefon S23, PC WI-FI6 destekli gene, evde 3 tane de Wi-Fi 5 destekli aile üyelerinin kullandığı cihaz, 1 tane Roborock 2.4 GHz, bir tane yazıcı gene 2.4 GHz ve yakında TV kutusu alırsak kabloyla bağlayacağız. Gene de kablosuz da başlayabiliriz o yüzden güçlü olması önemli routerin/modemin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı