Router ne işe yarar?

Yusuf serdarr

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sorunum var. Modemim oturma odasında ve benim PC çocuk odasında. Modem ile PC arasındaki en kısa mesafe 4-5 metre. Ben bir Router alsam. Routerı bilgisayar masama koysam. Ondan sonra ise bu router ile modeme kablosuz şekilde bağlansam. Sonrasında da Routerin arkasında olan ethernet çıkışına ethernet kablosu bağlasam, diğer ucunu da bilgisayarıma bağlasam olur mu?
Eğer router işime yaramazsa nasıl bir cihaz işime yarayabilir?
İstediğim şey modeme kablosuz şekilde bağlanan bir cihaz. Sonra ise bu cihazın arkasındaki ethernet portuna taktığım ethernet kablosunu bilgisayarıma bağlamak.

İki cihaz arasında kablosuz veri aktarımı yaptığınız için bilgisayarınız internete çıkarken yanıt süresinde (ping) artma, internet indirme/yükleme hızlarında (download/upload) azalma olacaktır. Bunlar sizin için önemli ise modeminizden bilgisayarınıza direkt olarak kablo çekmelisiniz. İnternet olsun yeter derseniz PCI-e veya USB bir Wi-Fi adaptörü işinizi görecektir. Router almanıza gerek yok, gereksiz masraf olur.

Çok fazla multiplayer oyunlar oynamayacağım ping benim için önemli değil. Ama 1080p videoyu takılmadan yüklemesi ve indirme hızında aşırı kayıp vermemesi gerekli. Bu yüzden router düşündüm. Ayrıca internetim 35 Mbps Routerin bu değeri çok aşağılara çekeceğini düşünmüyorum. Güzel bir Router hızı çok düşürmez sanırsam.

Söylediğiniz senaryoya göre orta kalitede bir Wi-Fi adaptör işinizi görecektir. Router'ın amacı paket yönlendirme yapmak. Sizin modeminiz Routing görevini üstlendiği için ikinci bir Router'a ihtiyacınız yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orta kalitede bir Wi-Fi adaptörü önerir misiniz?

Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? En ucuz Vatan Bilgisayar'da olduğu için attım. Bu cihaz ile ilk mesajda belirttiğim işlemi yapabilir miyim?

Bu iki üründe 5dbi gücü olan 3 antene sahip. İhtiyacını rahatlıkla görecektir

Usb wifi adaptörü için 45-60lira arası fiyata temin ediliyor Router ya da wifi adaptörü seçim senin

Markasız olması rahatsız etmiyorsa bu ürün alınabilir

2dbi anteni mevcut

bu modelin 3dbi anteni mevcut

150mbit yani max 18.7mb veri transferi gerçekleştirecektir

300mbit olan model ise 8bit=1byte'a eşittir 300/8=37.5mb
300mbit ağdan max 37.5mb veri akışı alabileceğinizi unutmayın
Bu değerlerin en yüksek aktarım hızı olduğu unutulmamalıdır. Wifi çekim kalitesine göre hız etkilenecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı