qwertyklavye
Megapat
- Katılım
- 19 Şubat 2015
- Mesajlar
- 2.832
- Çözümler
- 7
Hocam bu cihazı almaya karar verdim sanırım. Şimdi size bir şey soracağım. Bu anladığım kadarıyla router değil mi? Modem dediğimiz cihaz servis sağlayıcının vermiş olduğu kullanıcı adını şifreyi girdiğimiz ve internet bağlantımızı santral ile kurduğumuz cihaz değil mi? Peki router ne? Router içerisine kullanıcı adı şifre girilmiyor herhalde değil mi? O sadece gelen kablolu bağlantıyı kablosuza çevirmeye yarıyor.Birçok yer tarafından incelenen ve önerilen bir cihaz. Sahip olduğu özellikler için oldukça uygun bir fiyata sahip. İncelemelerini kontrol edebilirsiniz isterseniz.
Modem DSL altyapılarda interneti DSL protokolüne çevirir. Fiber altyapıda ONT cihazı interneti ışığa çevirir.Hocam bu cihazı almaya karar verdim sanırım. Şimdi size bir şey soracağım. Bu anladığım kadarıyla router değil mi? Modem dediğimiz cihaz servis sağlayıcının vermiş olduğu kullanıcı adını şifreyi girdiğimiz ve internet bağlantımızı santral ile kurduğumuz cihaz değil mi? Peki router ne? Router içerisine kullanıcı adı şifre girilmiyor herhalde değil mi? O sadece gelen kablolu bağlantıyı kablosuza çevirmeye yarıyor.
Modem DSL altyapılarda interneti DSL protokolüne çevirir. Fiber altyapıda ONT cihazı interneti ışığa çevirir.
Router WAN IP adresi alıp LAN IP adresine çevirerek birden fazla cihazın bağlanmasını sağlar. WAN IP alması için şifreleri router cihazına giriyoruz.
ISP'ler modem ve router kombosu cihazlar verdikleri için hepsine modem demek alışkanlık olmuş.
Çoğu routerin router özelliğini kapatıp Wi-Fi AP olarak kullanabilirsiniz. Bu yüzden de hepsine router demek alışkanlık olmuş.
Hocam şimdi bu cihaza kullanıcı adı şifre giriyor muyuz girmiyor muyuz?
Hocam şimdi bu cihaza kullanıcı adı şifre giriyor muyuz girmiyor muyuz?
O, sadece bir yönlendirici. Ont'ye veya modeme ulaşmak için bir köprü görevi görecek. Herhangi bir kullanıcı adı girmeyeceksiniz.
Size ücretsiz bir modem verilecek. Ona yönlendiricinizi takabilirsiniz. WAN (wide area network), internete bağlanmanız için var. Oraya modem takılıyor.