Çözüldü Router nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Router, WAN'dan aldığı interneti LAN ağına çevirip gelen paketleri gitmesi gereken cihaza yönlendirilir ve bu sayede birden fazla cihaz internete bağlanabilir.

Access Point, kablodan aldığı ağı Wi-Fi'a verir.

Range extender Wi-Fi'dan aldığı ağı yeni bir Wi-Fi'a verir.
Router modem gibi çalışır, Ethernet kablosuyla gelen bağlantıyı kablolu veya kablosuz dağıtır. Access Point kablosuz veyahut kablo bağlantısı ile interneti kablosuz bir şekilde yeni bir ağ olarak dağıtır. Range extender ise var olan bir Wi-Fi ağının yeni bir ağ kurmadan sinyal alanını genişletmeye yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
router modem gibi çalışır, Ethernet kablosuyla gelen bağlantıyı kablolu veya kablosuz dağıtır. Access Point kablosuz veyahut kablo bağlantısı ile interneti kablosuz bir şekilde yeni bir ağ olarak dağıtır. Range extender ise var olan bir Wi-Fi ağının yeni bir ağ kurmadan sinyal alanını genişletmeye yarar.

Hocam AP menzil arttırıcı yazıyor kutuda, ben bunu kablosuz bir şekilde range extender modunda kullanabilir miyim?

Router, WAN'dan aldığı interneti LAN ağına çevirip gelen paketleri gitmesi gereken cihaza yönlendirilir ve bu sayede birden fazla cihaz internete bağlanabilir.

Access Point, kablodan aldığı ağı Wi-Fi'a verir.

Range extender Wi-Fi'dan aldığı ağı yeni bir Wi-Fi'a verir.

Çözüm
Router, WAN'dan aldığı interneti lan ağına çevirip gelen paketleri gitmesi gereken cihaza yönlendirilir ve bu sayede birden fazla cihaz internete bağlanabilir.

Hocam peki ben Access Point şeklinde kurulum yapıpta ağ kalabalığı yapmak istemiyorum. Ben range extender modunda kurulum yapıp sadece menzil artırmak istiyorum ve cihazın özelliklerinde AP menzil arttırıcı yazıyor, buradaki AP'den kasıt kablo bağlantısı ile menzil artırmak mı kablosuz menzil artırma yapabilir miyim?

Hocam peki ben Access Point şeklinde kurulum yapıpta ağ kalabalığı yapmak istemiyorum. Ben range extender modunda kurulum yapıp sadece menzil artırmak istiyorum ve cihazın özelliklerinde AP menzil arttırıcı yazıyor, buradaki AP'den kasıt kablo bağlantısı ile menzil artırmak mı kablosuz menzil artırma yapabilir miyim?

AP menzil arttırıcı kablo ile çalışır.

Range extender modu kablosuz tekrarlayıcı olarak da geçer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı