Router nedir?

Hocam alıp denerim. BufferBloat değerleri ile ilgili bilgin var mıdır peki ?
Test yaptığımda genel değerlerin iyi olduğu sadece Gaming kısmında uyarı olduğunu gösteriyor.

Yazılımla alakalı bir durum yaşadığını düşünmüyorum.

Arkadaşın dediği gibi Super Online'da çok fazla oyuncu şikayetvar'a konu açmış bu dalgalanmayla alakalı. Hiç kullanmadığım için bu sorundan haberim yoktu.

Yazılımla alakalı bir durum yaşadığını düşünmüyorum.

Arkadaşın dediği gibi Super Online'da çok fazla oyuncu şikayetvar'a konu açmış bu dalgalanmayla alakalı. Hiç kullanmadığım için bu sorundan haberim yoktu.
Olabilir hocam. Öncesinde TT kullanıyordum. Fiber altyapısı yok diye Süperonline'a geçiş yaptım ama TT kadar stabil hızı vermediğini duymuştum. Şikayetleri bende görmedim ama varsa muhtelemelen sağlayıcı ile alakalı bir durum. Söylediğiniz gibi kabloyu alıp deneyeceğim durum düzelmezse sağlayıcı değiştireceğim o zaman.

Komşularında farklı internet kullanan varsa git iftardan sonra biraz oyun oyna bir sorun görmezsen sende geç.
Hocam onun için uğraşmaya değmez ne fiber kullanan var ne de başka bir sağlayıcı. Ayriyetten bütün sistemi toplayıp denemem lazım ki ona da gerek yok.

Dostlar selamlar.
Oyunda acayip derece jitter sorunu yaşıyorum. Bu durumu Gemini'a sorduğumda çözümün router almak olduğunu söyledi fakat 1000 Mbps fiber kullanıyorum. Zorunlu modem olduğu için değiştiremiyorum. Router nedir ne işe yarar?
Kullanacak olursam nasıl kullanmam gerekli? Bilgilendirir misiniz?

Hocam Bufferbloat skorunuz nedir testi yaparken PC Ethernet ile internete bağlı olsun ve PC'nin arka planında internet kullanan bir şey çalışmasın ve ağda sadece o PC internet kullansın.

Hocam Bufferbloat skorunuz nedir testi yaparken PC Ethernet ile internete bağlı olsun ve PC'nin arka planında internet kullanan bir şey çalışmasın ve ağda sadece o PC internet kullansın.
Buyur hocam.
1772039382750.png 1772039548108.png

Biraz daha açabilir misin tam anlamadım.

Kısaca anlatayım ilk resimde sorun var gösteriyor eğer o sorunu düzeltmek istiyorsan yani jitteri normal antenli routerların gücü yetmez hangi paraya almış olursan ol çünkü işlemcileri güçsüz o yüzden güçlü işlemcili bir ufak bilgisayat alıp onu router olarak kullanman lazım bunun gibi ama sadece onu alınca iş bitmiyor aksesuarları da lazım ve interneti kablosuz olarak dağıtmak için ucuz ve iyi bir routerda lazım o ucuz router hiçbir şey yapmayacak sen routera dönüştürdüğün ufak bilgisayara bağlayacaksın ve anten gibi kullanacaksın.

Kısaca anlatayım ilk resimde sorun var gösteriyor eğer o sorunu düzeltmek istiyorsan yani jitteri normal antenli routerların gücü yetmez hangi paraya almış olursan ol çünkü işlemcileri güçsüz o yüzden güçlü işlemcili bir ufak bilgisayat alıp onu router olarak kullanman lazım bunun gibi ama sadece onu alınca iş bitmiyor aksesuarları da lazım ve interneti kablosuz olarak dağıtmak için ucuz ve iyi bir routerda lazım o ucuz router hiçbir şey yapmayacak sen routera dönüştürdüğün ufak bilgisayara bağlayacaksın ve anten gibi kullanacaksın.
Hocam çok uğraştırıcı. Hali hazırda zaten TT modemi ve interneti var sadece hızı düşük. Ya oyun oynadığımda bilgisayara onu bağlarım ya da komple Süperonline'dan başka bir sağlayıcıya geçiş yaparım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı