450+1300 Mbps genişlik var. Fiber desteklememe gibi bir durum söz konusu değil yani, uydurmuş.
Bunların görevi Wi-Fi güçlendirmek aslında. Genelde internet sağlayıcılarının verdikleri modemlerin Wi-Fi dahili bileşenleri çok zayıf oluyor. Hem güç hem sinyal çekim alanı olarak berbatlar. Bu aletler bunu çözüyor.
Benim kullanım şeklimi açıklıyım: Ana koftan gelen internet kablosu evin daire kapısının orada, şalterin yanında. Aynı zamanda evin odalarına dağılan internet çıkışları da var (maalesef her evde yok). Benim Kablonet olduğu ve kablo TV de aldığım için Kablonet'in modemine bağladım önce gelen TV ve internet kablolarını. Kablonet'in modeminin Wi-Fi özelliğini arayüzden kapattım. Kablonet'in modeminde interneti alıp bu router a verdim. Bu router ın dağıtıcı yuvalarına da odalara giden Ethernet kablolarını bağladım. Böylece tüm odalara kablo ile internet vermiş oldum. Aynı zamanda router daha güçlü olduğu için en son odada 1 tırnak çeken Wi-Fi şimdi Full çekiyor.
Özetle; eğer evde şu an modemin bulunduğu noktada bu router ı kullanırsan şu an Wi-Fi çekmeyen odalarda çok yüksek ihtimalle çekmeye başlayacaktır. Ama tabii ki kendi odana çektiğin Ethernet kablosunu router a bağlayarak modem gibi de kullanabilirsin. Eğer sadece bir odada az çekme / çekmeme gibi bir sorunsa sendeki, alacağın router ı şu an modemin bulunduğu noktaya koyup onun üzerinden bir dene. Kuvvetle muhtemel Full çekecek ve rahatça bağlanacaksındır.