10 Kasım'da dalgınlıktan ötürü saygı duruşunu unutmak

• Konuyu başlatan UAU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 140

UAU

Hectopat
Merhaba, iyi geceler herkese 10 Kasım'dan beri kendimi yiyip bitirdiğim bir konu var aileme yanlış anlarlar diye söylemediğim bir konu buraya yazma sebebim birkaç cümle duymak ve içimi dökmektir. Bildiğiniz üzere 10 Kasım günü saygı duruşunda sokaktaki herkes saygı duruşunda bulundu fakat ben o gün bulunmadım. Sebebi şu ki vize sınavlarım vardı metrodan indiğim gibi okula koşmaya başladım. 09.30 saatinde başlayacaktı bildiğiniz üzere 09.05'te saygı duruşu olur.

O an saygı duruşunda bulunmadım saate baktığım yok. Kafamda ki tek bir şey var sınava yetişmek çünkü geç kalmıştım. O anki panikle çevreme dahi bakmadım. Şu an düşündükçe yerin dibine giriyorum. Keşke zamanı geri alsam diye utancımdan dışarı dahi çıkamıyorum. Sanki ölsem yeridir diye düşünüyorum. Çocukluğumdan beri Atatürk'e saygı ve sevgiyle anıyorum ama o günkü davranışım yüzünden kahroluyorum. Dediğim gibi zamanı kontrol dahi etmedim. O anki panik stresle acele ettiğim için çevreye dikkat dahi etmedim. Bugün okula giderken düşünüyordum ki tekrar aynı yerde nasıl gideyim diye. Yarın da böyle olacak ve diğer günde hatta psikolojik bir noktaya geldi ki o gün giydiğim kıyafetleri giymiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kendimi internette ki saygı duymayan insanlar gibi hissediyorum. Sizden tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnanıp inanmamaktan bağımsız örnek olarak; unutarak bir şey yemek oruç gibi dini bir şeyi bile bozmuyorken böyle bir şeyden dolayı kendini kötü hissetme. Saygı duymakla bunun alakası yok, kendini kötü hissetmen bile duyduğun saygının ve gösterdiğin önemin göstergesi zaten. Takma kafana, çevredeki insanların da ne düşündüğünü umursama. Bir şey düşünecek olan insan için geçerli bir sebep olmasına gerek yok. O her türlü düşünecek zaten niyeti düşünmekse.

Ki Ata'm bu durumu görse zaten sınavına yetişmen gerekirken kendisine saygı duruşuna geçmeni istemezdi.

İnanıp inanmamaktan bağımsız örnek olarak; unutarak bir şey yemek oruç gibi dini bir şeyi bile bozmuyorken böyle bir şeyden dolayı kendini kötü hissetme. Saygı duymakla bunun alakası yok, kendini kötü hissetmen bile duyduğun saygının ve gösterdiğin önemin göstergesi zaten. Takma kafana, çevredeki insanların da ne düşündüğünü umursama. Bir şey düşünecek olan insan için geçerli bir sebep olmasına gerek yok. O her türlü düşünecek zaten niyeti düşünmekse.

Ki ata'm bu durumu görse zaten sınavına yetişmen gerekirken kendisine saygı duruşuna geçmeni istemezdi.

Destek yorumu için sağ olun var olun utancımdan arkadaşıma bile söyleyemiyorum sokakta ki hayvan bile durdu ama ben duramadım diyorum buraya yazmak bir hata mı diye düşündüm ilk başta ama yaptığınız yorum bir nebze bile olsa içimi rahatlattı tekrardan teşekkürler.

Eğer durumun farkında olsaydın ne yapacağın ortada, telaşın ve akademik açıdan önemli bir durumun olduğu için kendinin bile farkında değilken yapmış olduğun hem de kimseye zarar vermeyecek bir şey için kötü hissetmene gerek yok. Her saygı duruşuna geçenin saygıdan geçmediği de malum zaten. Sadece ayıplanmamak için duranlar varken kendini kötü hissetmemelisin. Bir nebze değil, tamamen rahat ol. İyi geceler.

Eğer durumun farkında olsaydın ne yapacağın ortada, telaşın ve akademik açıdan önemli bir durumun olduğu için kendinin bile farkında değilken yapmış olduğun hem de kimseye zarar vermeyecek bir şey için kötü hissetmene gerek yok. Her saygı duruşuna geçenin saygıdan geçmediği de malum zaten. Sadece ayıplanmamak için duranlar varken kendini kötü hissetmemelisin. Bir nebze değil, tamamen rahat ol. İyi geceler.

Tekrardan teşekkürler iyi yorum almak beni çok rahatlattı size de iyi geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı