Router ve modem ayrı ağ olarak nasıl kullanılır?

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar iyi günler. ZyXEL WRE6505 router satın aldım. Fakat bağladığımda ışığı bir kırmızı oluyor bir yeşil oluyor. Anormal bir uzaklıkta da değil router. Sonuçta ben bunu internet daha uzağa gitsin diye satın alıyorum. Onun dışında modemin 2.4GHz'si ile çalışıyor ve ben 5GHz bağlamak istiyorum. Bir de farklı ağ olarak çıkarmak istiyorum ama router arayüzüne giremiyorum hata veriyor. Nasıl halledebilirim bilen var mıdır?

Hocam bildiğim kadarı ile router denilen alet Wi-Fi sinyallerini güçlendirir modem olarak kullanamazsınız yanlışım var ise kusura bakmayın.

Hocam sorun değil haklısınız. Kablosuz olarak sadece ağ genişletiliyor. Router'a kablo çekmem lazım sanırım farklı bir ağ olarak kullanmak için. Ben 5GHz nasıl bağlarım bilginiz var mı? Sanırım router şu an 2.4GHz bağlı. Onuda nasıl anlarım bilmiyorum. Arayüzüne neden giremediğimi de bilmiyorum.

Hocam sorun değil haklısınız. Kablosuz olarak sadece ağ genişletiliyor. Router'a kablo çekmem lazım sanırım farklı bir ağ olarak kullanmak için. Ben 5GHz nasıl bağlarım bilginiz var mı? Sanırım router şu an 2.4GHz bağlı. Onuda nasıl anlarım bilmiyorum. Arayüzüne neden giremediğimi de bilmiyorum.

Hocam bildiğim kadarıyla 5GHz hız için farklı bir kablo türü var onunla bağlanılıyor diye biliyorum isterseniz birazcık araştırabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı