Router'dan Ethernet kablosu çekmek internet hızını düzeltir mi?

gwmber78

Femtopat
Daha fazla  
GigaFiber internete geçtik fakat kablo odama çekilemediği için salona çekildi. Şu an bilgisayara Ethernet ile bağlayamadığım için epey düşük bir hız alıyorum. Araya router gibi bir şey koyup bundan Ethernet kablosu çekmek iş görür mü? Yine istediğim hızlara erişebilir miyim? Elimdeki Wi-Fi adaptörünün de dandik olmasından kaynaklı 100'ün altında bir hız alıyorum. Salondaki cihazlar da 300-350 civarı alıyor.

Hemen bilgisayarımın yanı başına router koyup oradan ethernet çekersem 700-800lere çıkabilir miyim?

Son düzenleme:
Peki bilgisi olan var mı diye şunu da sorayım; aynı boşluktan gigafiber kablo ile uydu kablosunu bir arada sürmek mümkün mü?

Orijinal modemden Ethernet kablosu çeker routere bağlarsın eğer ki bütçen varsa 5G'si olan bir router al işte o zaman 600e yakın bir internet hızı alırsın. Ama modemden routere kadar olan kablolarını iyi seç en kötü CAT5e olsun GigaFiber için eğer ki bunları iyi bir şekilde yaparsan telefonun ya da PC kötü değilse sıkıntı olmaz.

İki kabloda aynı yerden geçer ama ikisinin işlevleri farklı hocam. Sürmek derken ikisini de aynı yerden geçirmek anlamında mı söylediniz. Ona göre cevap vereceğim size.

İki kabloda aynı yerden geçer ama ikisinin işlevleri farklı hocam. Sürmek derken ikisini de aynı yerden geçirmek anlamında mı söylediniz. Ona göre cevap vereceğim size.
Odamda eskiden televizyon vardı fakat televizyonu kaldırdım. Şu an televizyonun uydu kablosu boşta. Merak ettiğim şey şu;

Uydu kablosunu çıkartıp ya da çıkartmayıp(çıkartıp ikisini birlikte sürmek ya da aynı delikten uydu kablosunu çıkarmadan internet kablosunu sürmek) aynı şekilde oradan internet için kablo geçirip modemi odama taşıma şansım var mı? Gelen ekip önceki internet kablosunun öyle çekildiğini söylemişti.

Yani aynı delikten hem internet hem uydu kablosu geçecek ama uydu kablosu boşta kalacak yine.

Eğer ki yeteri kadar genişlik varsa lan kablosu oradan geçer ama modemi odaya taşıman için binanın aşağısından gelen fiber optik kablosunun boyunun uzun olması lazım. Ya da yeteri kadar bütçen varsa router alırsın (1000MBPS destekleyen) modeminin arkasına lan kablosu takar lan kablosunu da uydu kablosu ile aynı yerden geçirir routeri odana kurarsın olur biter.
Odamda eskiden televizyon vardı fakat televizyonu kaldırdım. Şu an televizyonun uydu kablosu boşta. Merak ettiğim şey şu;

Uydu kablosunu çıkartıp ya da çıkartmayıp(çıkartıp ikisini birlikte sürmek ya da aynı delikten uydu kablosunu çıkarmadan internet kablosunu sürmek) aynı şekilde oradan internet için kablo geçirip modemi odama taşıma şansım var mı? Gelen ekip önceki internet kablosunun öyle çekildiğini söylemişti.

Yani aynı delikten hem internet hem uydu kablosu geçecek ama uydu kablosu boşta kalacak yine.

Eğer ki yeteri kadar genişlik varsa lan kablosu oradan geçer ama modemi odaya taşıman için binanın aşağısından gelen fiber optik kablosunun boyunun uzun olması lazım. Ya da yeteri kadar bütçen varsa router alırsın (1000MBPS destekleyen) modeminin arkasına lan kablosu takar lan kablosunu da uydu kablosu ile aynı yerden geçirir routeri odana kurarsın olur biter.
Daireye kablo çekildi fakat modemi salona yerleştirdiler. Bu sebeple de ben gigafiberin nimetinden mahrum kalıyorum. Sonraki sefer geldiklerinde öyle yapıp yapamayacaklarını sorarım. Bunu bir elektrikçiye yaptırmanın maliyeti ne kadar olur sizce? Kabloyu oradan sürecek sadece.

Daireye kablo çekildi fakat modemi salona yerleştirdiler. Bu sebeple de ben GigaFiber'in nimetinden mahrum kalıyorum. Sonraki sefer geldiklerinde öyle yapıp yapamayacaklarını sorarım. Bunu bir elektrikçiye yaptırmanın maliyeti ne kadar olur sizce? Kabloyu oradan sürecek sadece.

İnternet sağlıyıcıları ilk sefer harici kablo çekmezler extradan. Elektrikçiler ise kablo ve işçilik dahil 500-800 arası olabilir(eğer ki kablo sadece salondan odana olursa).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı