Çözüldü Royal Kludge RK61 tuş kombinasyonları nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VEQN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bugün yeni klavyem RK61 elime ulaştı klavye çok güzel ama daha önce bu tür bir klavye kullanmadığım için bazı harfleri yapamıyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Yapamadığım bazı tuşlar: @ işareti, virgül türleri ve nokta türleri vb.

Merhaba, bugün yeni klavyem RK61 elime ulaştı klavye çok güzel ama daha önce bu tür bir klavye kullanmadığım için bazı harfleri yapamıyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Aynı şekilde yapıyorsunuz?

1684938049115.png

Kırmızıyla işaretlediğim yerle virgül, sarıyla işaretlediğim yerle nokta ve ALT+Q kombinasyonuyla da @ işareti yapabilirsiniz. Eğer bu kombinasyonla @ olmuyorsa soldan CTRL+ALT+Q kombinasyonuyla da @ işareti yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1791477
Kırmızıyla işaretlediğim yerle virgül, sarıyla işaretlediğim yerle nokta ve alt+Q kombinasyonuyla da @ işareti yapabilirsiniz. Eğer bu kombinasyonla @ olmuyorsa soldan CTRL+alt+Q kombinasyonuyla da @ işareti yapabilirsiniz.

Hocam teşekkürler artık @ yapabiliyorum 😅 ama hala noktalı virgül süslü parantez büyüktür küçüktür işaretlerini yapamıyorum CTRL alt ve istediğim işarete basınca olmuyor.

Aynı şekilde yapıyorsunuz?

Virgül türevleri ve diğer işaretleri yapamıyorum hala.

Hocam teşekkürler artık @ yapabiliyorum 😅 ama hala noktalı virgül süslü parantez büyüktür küçüktür işaretlerini yapamıyorum CTRL alt ve istediğim işarete basınca olmuyor.
Onun için de SHIFT+1-9 veya ALT+1-9 tarzı kombinasyonlar kullanmanız lazım, sırayla listeleyecek olursam;

SHIFT+1= !
SHIFT+2= '
SHIFT+3 (3'e 2 kere basınca olur, bir kere basıp boşluk bırakırsanız bir tane simge olur)= ^^
SHIFT+4= +
SHIFT+5= %
SHIFT+6= &
SHIFT+7= /
SHIFT+8= (
SHIFT+9= )
SHIFT+0= =
0'dan sonraki diğer ikisi sırayla ? ve _ işareti yapıyor (Shift tuşuna basmadan yaparsanız da sırayla * ve - işaretlerini yapıyor bu tuşlar). ALT tuşu içinse sıralama;
ALT+1= >
ALT+2= £
ALT+3= #
ALT+4= $
ALT+5= ½
ALT+6=
ALT+7= {
ALT+8= [
ALT+9= ]
ALT+0= }
0'dan sonraki diğer ikisi sırayla \ ve | işareti yapıyor.
Tuş düzeni İngilizce olduğu için ilk başta bu işaretleri yaparken kafanız karışabilir fakat, zamanla yapa yapa daha iyi öğreneceğinizi umut ediyorum.

Ayrıca küçüktür işareti ALT+ESC ile yapılıyor, büyüktür işareti ise yukarıda belirttiğim gibi ALT+1 işareti ile yapılıyor.
Noktalı virgül için ise SHIFT+\ (backspacenin altındaki, fotoğrafta kırmızıyla işaretlediğim tuş) ile yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Onun için de Shift+1-9 veya alt+1-9 tarzı kombinasyonlar kullanmanız lazım, sırayla listeleyecek olursam;

Shift+1=!
Shift+2= '
Shift+3 (3'e 2 kere basınca olur, bir kere basıp boşluk bırakırsanız bir tane simge olur)= ^^
Shift+4= +
Shift+5= %
Shift+6= &
Shift+7= /
Shift+8= (
Shift+9= )
Shift+0= =
0'dan sonraki diğer ikisi sırayla? Ve _ işareti yapıyor (Shift tuşuna basmadan yaparsanız da sırayla * ve - işaretlerini yapıyor bu tuşlar). Alt tuşu içinse sıralama;
Alt+1= >
Alt+2= £
Alt+3= #
Alt+4= $
Alt+5= ½
Alt+6=
Alt+7= {
Alt+8= [
ALT+9= ]
Alt+0= }
0'dan sonraki diğer ikisi sırayla \ ve | işareti yapıyor.
Tuş düzeni İngilizce olduğu için ilk başta bu işaretleri yaparken kafanız karışabilir fakat, zamanla yapa yapa daha iyi öğreneceğinizi umut ediyorum.

Ayrıca küçüktür işareti alt+ESC ile yapılıyor, büyüktür işareti ise yukarıda belirttiğim gibi alt+1 işareti ile yapılıyor.
Noktalı virgül için ise Shift+\ (backspacenin altındaki, fotoğrafta kırmızıyla işaretlediğim tuş) ile yapabilirsiniz.

Anladım hocam Shift tuşlarıyla oluyor ama alt tuşuyla bahsettiğiniz hiçbir şeyi yapamadım
Bilgisayarı İngilizce yapsam kombinasyonlar biraz daha kolaylaşır mı acaba?

Anladım hocam Shift tuşlarıyla oluyor ama alt tuşuyla bahsettiğiniz hiçbir şeyi yapamadım
Bilgisayarı İngilizce yapsam kombinasyonlar biraz daha kolaylaşır mı acaba?
Hangi ALT tuşuyla yapıyorsunuz? Sağdaki mi soldaki mi? Yazma dilini İngilizce olarak ayarlarsanız daha kolaylaşır evet.

Benim klavyem RK61 Pro aynımı bilemedim ama çoğu tuşu FN tuşuna basılı tutup o tuşa basarak yapacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı