Elimde seneler önce alınan fat kasa kırık ps3 bulunmakta ve ara ara bazı oyunlarda kırmızı ışık hatası veriyor. PS4 almamıza rağmen kızımın aklı hala PS3 teki oyunlarda Bulunduğum şehirde tamiri yok, İstanbul'da dahi bir çok yere uğradım artık fat kasa ile ilgilenmiyorlarmış. Cihaz çöp olmadan önce içerisinde 1 TB yaklaşık 70 üzeri oyun bulunan HDD'yi PC'de kullanma, oyunları açma şansım var mıdır?
Biraz araştırdım RPSC3 ile PC üzerinde PS3 oyunları oynanabiliyormuş. PS3 te Multiman üzerinden açılan oyunları RPSC3 ile oynama imkanımız var mı yoksa ayrı olarak mı indirilmesi gerekmekte?
Son olarak sistem gereksinimleri açısından işletim sistemi ve ram sorun yok ama GPU minimum ne olmalıdır? Elde AMD Radeon HD8350 2 GB bir ekran kartı var ama bana sanki abi beni bi sal artık der gibi bakıyor sizce işe yarar mı?
İlginiz ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
MultiMAN ile açılan oyunlar zaten bilgisayara indirilip ethernet kablosu ile PS3'e atılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu şekilde geri alabilirsiniz diye düşünüyorum. Demek istediğim PS3'ü açıp kabloyla atmanız gerekebilir. HDD PS3 için biçimlendirildiğinden ötürü Windows onu tanımayacaktır tahminimce. RPS3 de aynı dosyayı kullanarak oyunu oynatıyor. Diğer sorunuza gelince sanmıyorum, çünkü RPS3 bilgisayarı oldukça yoruyor. Daha güçlü bilgisayarlarda bile PS3'teki gibi oynanmıyor maalesef.
Öyle düşünüyorum. Tabii deneyebilirsiniz kendiniz, sonuçta ekstra bir şey almayacaksınız, her şey yazılımsal olacak. Ama HDD'yi bağlarsanız onu okuyabilecek bir yazılım yüklemediğiniz sürece (ki var mı emin değilim) onu tanıyamayacaktır.
Arkadaşlar konuyu hortlatayım. Bu işlem hakkında nette yeterli bilgi bulamadım ve eldekiler ile yapmaya karar verdim ve 1 TB dolusu oyun tamamen silindi
Bu işe girişecek arkadaşlara önerim; Girmeyin
PC ve PS üzerindeki HDD formatları birbirleri ile uyumsuz. Dolayısı ile PS3 üzerindeki HDD'yi PC ye takma ve oyunları RPSC3 ile kullanma şansımız yok. Belki taşınabilir HDD kutusu içine PS3'ten sökülen HDD takılarak denenebilir. Ancak cortex47 arkadaşımızın dediği gibi RPSC3 PC'yi cidden zorluyor.
Deneyimlerimden aktarabileceğim, RPSC3 yalnızca PS3 için çıkarılmış oyunları oynamak için belki kullanılabilir. Ve alacaksanız FAT kasa PS3 asla almayın