RPF dosyasından RAT bulaşır mı?

shuka_42

Femtopat
Daha fazla  
Arkadasim bana bir GTAV (FiveM) hilesi atti ve rpf dosyasiydi, bende indirdim sonrasinda oyuna hileyi kurdum(dosyayi sadece oyun dosyalarinin icine attim ve sadece oyunu calistirdim), hile oyunda calisiyordu sonra oyundan ciktik, ve bana attığı hilenin RAT oldugundan bahsetmeye basladi, saka yaptigini dusunuyorum ama yine de guvenmiyorum, acaba boyle bir durumda RAT yemis olabilir miyim? Dosyayi VirusTotal'de tarattim bir şey cikmadi, sonrasinda Kaspersky deneme surumu kurdum ve tam tarama yaptim yine bir şey cikmadi. Kimse bilgisayarima erismedi şu ana kadar(fareyi falan oynatmadilar ya da RAT hayirli olsun gibi bir popup acilmadi) ama yine de emin olmak istiyorum. Yardimci olabilecek var mi?

RAT olsa zaten RAT hayırlı olsun gibi bir pop-up çıkmaz. Av çözümlerini deneyin.

"RAT hayirli olsun" Popup'i derken kimse PC'ye erismedi anlaminda demek istemistim bazi kisiler boyle popuplar acip korkutuyor ya. Kaspersky taramasi ve HitmanPro taramasi yaptim ayrica indirdigim dosyayi VirusTotal'da tarattim hiçbir şey cikmadi. Eger av oneriniz var ise soyleyebilirsiniz, ayrica av indirmek icin internete baglanmam RAT icin firsat olusturmaz mi?

RAT hayirli olsun Popup'i derken kimse PC'ye erismedi anlaminda demek istemistim. Kaspersky taramasi ve HitmanPro taramasi yaptim ayrica indirdigim dosyayi VirusTotal'da tarattim hiçbir şey cikmadi. Eger av oneriniz var ise soyleyebilirsiniz, ayrica av indirmek icin internete baglanmam RAT icin firsat olusturmaz mi?

Geneli internet bağlantısıyla çalışıyor zaten. İnterneti açmanız evet risk oluşturur. RAT aktif hale gelebilir fakat internete hiç mi bağlanmayacaksınız? İlla bir zaman bağlanmanız gerekmeyecek mi? Sistemde RAT vardır diye internete bağlanmamak saçma.

Kaspersky öneririm, sosyal üzerinde biraz aratırsanız 90 günlük lisans kodu da vardı. RAT varsa bile temizler. Ondan sonra da Hitman.Pro taraması yaparsınız.

"RAT hayirli olsun" Popup'i derken kimse PC'ye erismedi anlaminda demek istemistim bazi kisiler boyle popuplar acip korkutuyor ya. Kaspersky taramasi ve HitmanPro taramasi yaptim ayrica indirdigim dosyayi VirusTotal'da tarattim hiçbir şey cikmadi. Eger av oneriniz var ise soyleyebilirsiniz, ayrica av indirmek icin internete baglanmam RAT icin firsat olusturmaz mi?
Niye fırsat oluştursun ki?

Geneli internet bağlantısıyla çalışıyor zaten. İnterneti açmanız evet risk oluşturur. RAT aktif hale gelebilir fakat internete hiç mi bağlanmayacaksınız? İlla bir zaman bağlanmanız gerekmeyecek mi? Sistemde RAT vardır diye internete bağlanmamak saçma.

Kaspersky öneririm, sosyal üzerinde biraz aratırsanız 90 günlük lisans kodu da vardı. RAT varsa bile temizler. Ondan sonra da Hitman. Pro taraması yaparsınız.

Dostum zaten Kaspersky ve HitmanPro taramasi yaptim.

Dostum zaten Kaspersky ve HitmanPro taramasi yaptim.

Hitman.Pro bayağı önerdiğim bir tarama programı. Anlık koruma sağlamaz ama taraması çok başarılı. İki kombinasyonla da sistemde virüs algılanmadıysa temizdir sistem. Kullanabilirsiniz rahatça. Hileyi de kaldırın, tasvip etmiyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı