RPG Tam Olarak Nedir?

RPG oyunları şöyle olursa bu oyun RPG'dir diye tanımlayamayız. Örnek verecek olursak seçimlere dayalı oyunlar RPG'dir dersek, Detroit Become Human oyununun da bir RPG olması gerekir. Eğer kendi karakterimizi geliştirip, kendi seçimlerimizi yaptığımız oyunlar dersek, Infamous serisinin de bir RPG olması gerekir. Eğer bunlarla birlikte kendi karakterimizi yaptığımız oyunlar RPG'dir diyorsak. Witcher serisinin bir RPG olmaması gerekir. RPG'nin ya kesin bir tanımı yok ya da var ama ben bilmiyorum. 😁 Ancak bir oyuna baktığında o oyunun RPG olup olmadığını hemen anlayabilirsin, bu da ilginç.

@Darkside004, dediğiniz şey yanlış. Bu oyunların türü "değişik" ya da "anlamsız saçmalıklar" değil, rol yapma oyunu. Adından da anlaşıldığı üzere, rol yapabildiğin oyunlara deniyor.

Yazımda da belirttiğim üzere tam anlamıyla bir RPG oyun yok piyasada. Malesef, insanların yönettiği karaktere kendini adledebilmesi için yapılan her türlü özellikler (karakter yaratım ekranı, üstüne kıyafet giyme, skiller v.b.) oyunun türünü RPG olarak adlandırmamıza sebep oluyor. Çünkü biz böyle diyoruz. Fakat ortada bir gerçek var ki ismini tam anlamıyla hak etmiyor. Tam anlamıyla rol yapabildiğin oyun sayısı çok az.

Evet RPG'nin tam bir tanımı var fakat ona uygun tam anlamıyla bir içerik çıkmadı. Çıkanlara da tam RPG denmez. Skyrim'de evlenebiliyorsun, karakter gelişimi var, tip ayarlıyorsun, kıyafet değiştirebiliyorsun, enchant sistemi vesaire bir çok özellik var fakat oynanışa doğrudan etki eden görev seçimleri yok. Yeni çıkacak olan Cyperpunk için umutluyum çünkü gösterdiklerine göre "gerçekten" oynanışa etki edecek seçimler yapabiliyorsun. İşte RPG budur.

Bu arada size en iyi yapılmış RPG (tam anlamıyla RPG) oyununu söyleyeyim, grafikler falan baya eski hatta bugları da var ama siz bir bakın derim. Vampire : The Masquerade - Bloodlines

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı