Hocam PCIe 4.0 anakart yerine 3.0 anakart kullanılırsa daha az fps alır ama kullanabilirsin.Yani arkadaş anakartını söylerse iyi olur.Bütçe nedir? Bu ekran kartını tam kullanabilmek için PCIe 4.0 anakart lazım. Bu da en az B550 chipset'li anakart demek. Anakartınız nedir ?
Bütçe nedir? Bu ekran kartını tam kullanabilmek için PCI-e 4.0 anakart lazım. Bu da en az B550 Chipset'li anakart demek. Anakartınız nedir?
www.techspot.com
Bazı oyunlarda 10-15fps fark ediyor başka bi fark yok ama ileride gelecek güncellemeler ile fark artabilir.Hocam tabii ki tam verimli kullanmak için PCI-e 4.0 şart ama abartacak kadar fark yok hatta yer yer hiç yok diyebiliriz. PCI-e 3.0 X8 olsa neyse...
![]()
PCIe 4.0 vs. PCIe 3.0 GPU Benchmark
With the launch of the new GeForce 30 series, PCI Express 4.0 performance has come up into the discussion. To find out exactly what we're talking about,...www.techspot.com
Bazı oyunlarda 10-15FPS fark ediyor başka bir fark yok ama ileride gelecek güncellemeler ile fark artabilir.
Hocam ben de test yapmamıştım youtobe'da bir videoda görmüştüm ama ne kadar doğrudur bilemem ama ileride daha güncel driverlar geldikçe aradaki fark biraz daha açılacaktır ama yindede fazla olmayacaktır.Hocam incelediğim tüm sitelerde, arkadaşımın sistemi ile kendi sistemi kıyasladığımda bile en fazla 4-5 FPS fark görebildim. O da 1-2 oyunda. X8 ile X16 arasındaki fark 10-15 olabiliyor. Bence yanlışınız var ama tam olarak kendim testi yapmadığım için net bir şey söylemek istemiyorum.
Hocam incelediğim tüm sitelerde, arkadaşımın sistemi ile kendi sistemi kıyasladığımda bile en fazla 4-5 FPS fark görebildim. O da 1-2 oyunda. X8 ile X16 arasındaki fark 10-15 olabiliyor. Bence yanlışınız var ama tam olarak kendim testi yapmadığım için net bir şey söylemek istemiyorum.
Eki Görüntüle 1366783
8X ile 16X arasındaki fark diyorsunuz da bu kart 4X kullanıyor. Bir yanlışınız olmasın?![]()
AMD Radeon RX 6500 XT Specs
AMD Navi 24, 2815 MHz, 1024 Cores, 64 TMUs, 32 ROPs, 4096 MB GDDR6, 2248 MHz, 64 bitwww.techpowerup.com
Diğer kartların zaten 3.0-4.0 performansları fark edilecek şeyler değil.
Bu karta olan özel durumda bazı oyunlarda %1-2'lik fark varken bazı oyunlarda %10-15'lik fark oluşabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.