RS200 ile başlanır mı?

Toprak CryCup

Kilopat
Haftaya ehliyetimi alıyorum ve hemen ardından ilk motorumu almayı düşünüyorum. RS200 aklımda var fakat ilk motorum olacağı için sorun yaşar mıyım, motora zarar verir miyim emin değilim. Ayrıca boydan yana sıkıntı olur mu diye düşünüyorum; boyum 1.69, kilom 72. Özellikle yokuşlarda motoru rahat tutabilir miyim, bundan da emin olamıyorum. Kullanan varsa tecrübelerini paylaşıp yardımcı olursa sevinirim.

Hocam ilk motorunuz olacağı için mutlaka 3-5 kere düşersiniz birşeyleri kavrayasıya kadar. Motoru çok bilmiyorum ama parçası kolay bulunuyor mu falan onlara dikkat edin derim.

Haftaya ehliyetimi alıyorum ve hemen ardından ilk motorumu almayı düşünüyorum. RS200 aklımda var fakat ilk motorum olacağı için sorun yaşar mıyım, motora zarar verir miyim emin değilim. Ayrıca boydan yana sıkıntı olur mu diye düşünüyorum; boyum 1.69, kilom 72. özellikle yokuşlarda motoru rahat tutabilir miyim, bundan da emin olamıyorum. Kullanan varsa tecrübelerini paylaşıp yardımcı olursa sevinirim.

Kanka sana şöyle diyeyim 125likten başlaman en iyisi RS200le başlarsan senin için güzel olur.

Racing motor başlangıç için çok önerilmez çünkü gidon açısı naked gibi değildir. NS200 ile başlaman daha doğru olacaktır. Tabii bu senin yeteneğinle alakalı. Özellikle Trabzon Rize ordu gibi bölgelerde dik rampa çok olan yerlerde boyum 1.80 olmasına rağmen sıkıntı yaşıyorum. Ben başlangıç olarak Dominar 250 ile başladım. Herkes 180 kiloluk motorla başlanır mı dedi ama kendine güveniyorsan başlanır. Burada olay tamamen kendine olan güvenin ve yeteneklerin. Yoksa MT25 ile başalayan bile var. Motoru yan yatırma olasılığın çok yüksek olacağından dolayı koruma takozu kesinlikle almanı tavsiye ederim. Bu şekilde grenajlarını ve motorunu büyük masraflardan koruyabilirsin.

169 boyla RS de zorlanır miyim yani.

Düz yolda zorlanmazsın ama eğimli yollarda evet. Karadeniz bölgesinde kullanacaksan çok dikkatli sürmen lazım. Örnek vereyim rampa aşağı bir yolda motorunu park etmek istedin. Araba gibi önü aşağıya gelecek şekilde parkedemezsin çünkü ayaklığın tutmayıp motorun kayma olasılığı yüksek. Böyle bir riske girmek yerine motoru yan ya da çapraz parketmek daha doğru olur. Ama zaten düz yolda bile motoru yan ayaklığa aldığın zaman motor hafif sola yatıyor. Sen bir de bunu rampa aşağı yaptığını düşün. Boyun kısa olduğu için ayağın yere yetişemez ve düşme ihtimalin çok yüksek olur. Çünkü motor normalde atıyorum %10 sala yatacakken sen rampa asağı yan durduğun için haliyle o %20 olacak. Bu yüzden boy rampalı yollarda önemli. Ama zamanla rampa asağı ve yukarı yollarda nasıl parketmen gerektiğini öğrenince artık çok da bir önemi kalmayacak. Bu işler biraz tecrübe ve yetenek işidir. Motoru yan yatıra yatıra öğreneceksin. Ben Dominar'ımı 2 kere yan yatırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı