RS775 DC motor için hangi güç kaynağı alınmalı?

Peki hocam RS550'yi bir 12v 7ah aküye bağlatınca yeteri kadar hız elde etmiş olur muyum sizce?

Elimde RS 550 motor da var. Genelde matkaplarda kullanılan cinsten. 12 volt 9 amper aküye bağladığımda cidden korkutucu hızlara çıkıyor. Fakat yüksek de akım çektiği için motor ısnıyor haliyle.

Fan olarak kullanacağınız için cok yüke binmeyecektir diye düşünüyorum. 12 volt 3-4 amper bile yeterli olur. Yüke binince iş değişir tabi ki.

Elimde RS 550 motor da var. Genelde matkaplarda kullanılan cinsten. 12 volt 9 amper aküye bağladığımda cidden korkutucu hızlara çıkıyor. Fakat yüksek de akım çektiği için motor ısnıyor haliyle.
Anladım hocam. Yalnız rs550’nin boyutu ve dolayısıyla da içerisindeki elektronik devrelerde daha küçük olduğu için ömrünün 775’den daha kısa olacağını düşünüyorum.

Anladım hocam. Yalnız RS550'nin boyutu ve dolayısıyla da içerisindeki elektronik devrelerde daha küçük olduğu için ömrünün 775'ten daha kısa olacağını düşünüyorum.

Evet boyut olarak korkunç fark var yani RS775 daha heybetli duruyor :) ama dediğim gibi işte. 12 volt ile RS 775 motoru kendi deneyimlerime göre az devirli oluyor. 24 28 arası en ideali. Motorun ömrü için 20 24 volt arası da olabilir. 2-5 amper bile yeterli olacaktır.

Redüktörlü motorlara bakmanız lazım o halde. Ayrıca takılacak fanların ağırlığı azaltılmalı. Tasarımı ise hava akımını en güçlü iletecek şekilde tasarlanmış olmalı. Redüktörlü motorlar daha iyi tork sağlar bu da çok yavaş başlatma gibi sorunların önüne geçebilir. Ayrıca biraz daha enerji tasarrufu sağlayarak daha az ısınır.

Redüktörlü motorlara bakmanız lazım o halde. Ayrıca takılacak fanların ağırlığı azaltılmalı. Tasarımı ise hava akımını en güçlü iletecek şekilde tasarlanmış olmalı. Redüktörlü motorlar daha iyi tork sağlar bu da çok yavaş başlatma gibi sorunların önüne geçebilir. Ayrıca biraz daha enerji tasarrufu sağlayarak daha az ısınır.
Anladım hocam. Peki bana önerebileceğiniz bir redüktörlü dc motor varsa linki atabilir misiniz?

Anladım hocam. Peki bana önerebileceğiniz bir redüktörlü dc motor varsa linki atabilir misiniz?
Piyasada o kadar çok var ki hangisi tam olarak sana yarar bilemiyorum açıkçası. Robotik parçaları satan birkaç site var oralarda daha iyi bilgi veriyorlar satılan motorlarla ilgili.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı