RS775-SF motorla yüksek devir, düşük tork problemi

JustLewn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
"Yakın zamanda kendi direksiyon setimi yaptım. İnternetten aldığım motor RS775-SF olarak geçiyor; yüksek devir, düşük tork özellikliymiş. Bunu bilmeden aldım ve 'yeter' dedim. Geçen gün FFB ayarını fulleyeyim dedim ve 5 dakika boyunca çok eğlendim. Ancak fulleyince motordan koku gelmeye ve aşırı ısınmaya başladı. Bu sebeple daha torklu bir motor arıyorum. Bütçem en fazla 500 TL; o kadar çıkmak bile istemiyorum. ChatGPT, cam silecek motoru öneriyor. Böyle bir şey gerçekten olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin direksiyon kısmında asıl ihtiyacın olan şey tork. Yüksek devir, düşük torklu motoru en kullanılmayacak yerde kullanmışsın. Araman gereken şey optimum değerlerde bir motor olmalı. Yüksek tork, düşük devir motor da işini görmez çünkü FFB'de hızlı tepki vermesi gereken yerde motor yetişemeyebilir. Silecek motoru olur mu sorusunun cevabı ise evet olabilir. Ama hangi motor, değerleri ne, şu an kullandığın devreye direkt uyacak mı yoksa bir sürücü devresine ihtiyacın olacak mı gibi soruların cevaplanması gerekiyor. Kimse direkt olarak olur ya da olmaz diyemez. Ama bu projelerle uğraşan çok insan var. Direkt motor önerebilecek birisi varsa belki şansına ne alman gerektiğini direkt öğrenirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı