RT-AC1200 V2 router modemden daha düşük hız veriyor

Okaner1

Hectopat
Türk Telekom'dan internet paketini 75 Mbps'den 100 Mbps'e çıkarttım ve modemde hız arttı Speedtest yapınca 110 download gösteriyor fakat üst kattaki RT-AC1200 V2 router hala 75 Mbps veriyor. Şu an arayüzde portta 100 Mbps olarak gözüküyor ve kablosuz bağlanırken paket 75 Mbps iken tam 75 verebiliyordu. Şu an sorun ne olabilir? Modenden routera TP-Link PowerLine adaptörü ile internet geliyor.

Üst kattaki routerin ethernet hızı teorik olarak 100 mbps görünüyor ki bu hıza zaten çıkamaz diye düşünüyorum kayıplardan dolayı. Ben evde bir başka model ile 100'den 93-94 arası alabiliyordum. Burada sizin cihazlar arası mesafe ve kablonun kalitesi de önemli. Yine 75 mbps biraz az gibi geldi bana. Acaba bağlantı stabil durumda mı kopmalar yaşanıyor mu?

Bağlantıda kopma yaşamıyorum ama hız 80'e çıktı 5 10 dakika önce şimdi 40 50 arasına düştü 50'yi geçmiyor şu anda.

Bağlantıda kopma yaşamıyorum ama hız 80'e çıktı 5 10 dakika önce şimdi 40 50 arasına düştü 50'yi geçmiyor şu anda.
Gecikmeye baktınız mı orası ne durumda? Bu kadar dalgalı hız bana normal gelmedi.

Eğer asıl modeminizde şuan normal hız alıyor iseniz aradaki bağlantıda bir problem var gibi çünkü bende indirmeyi 90 civarlarına kadar düşürse de uploadda pek kayıp olmuyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…