hocam dediğiniz gibi değiştirdim bir türlü okumuyor değeriBu şekilde düzenleyin o kısmı.Kod:int address = 0; int alarmYear = 0; uint8_t alarmMonth = 0; EEPROM.get(address, alarmYear); address += sizeof(int); EEPROM.get(address, alarmMonth);
hocam dediğiniz gibi değiştirdim bir türlü okumuyor değeriBu şekilde düzenleyin o kısmı.Kod:int address = 0; int alarmYear = 0; uint8_t alarmMonth = 0; EEPROM.get(address, alarmYear); address += sizeof(int); EEPROM.get(address, alarmMonth);
YAPMAYIN HOCAM buluruz bi çaresini bizi bırakmayınBaşka önerim kalmadı maalesef. Daha hakim birisi bakabilir konuya.
Arduino'dan EEPROM değerlerini okuma.YAPMAYIN HOCAM buluruz bi çaresini bizi bırakmayın![]()
DS1307 ile Gerçek Zaman Saati (RTC) Yapımı ve Arduino ile Kullanımı | Arduino TürkiyeBaşka önerim kalmadı maalesef. Daha hakim birisi bakabilir konuya.
hocam değişkene atıyoruz ama (sabitay =saat.month) yani ay değişince değişkende değişiyor yani butona basıldığı an hangi aydaysa o ayı çekicekAciklamandan hicbir sey anlasilmiyor, anladigim kadariyla butona basinca bir baslangic tarihi kaydetmek istiyorsun o halde loop fonksiyonu icinde update fonksiyonu cagrildiktan sonra bir if tanimla, bu if buton basilinca calissin ve tarih degerlerini global degiskenlere atasin, kontrol islemini de bu global degisken ve guncel tarihi karsilastirarak ikinci bir if yordamiyla halledersin.
Hocam ben zaten pek hakim değilim konuya genel yazılım bilgimden yola çıkarak yardımcı olmaya çalıştım. 0 değerinin okunmasıyla alakalı nette de bir şey bulamadımYAPMAYIN HOCAM buluruz bi çaresini bizi bırakmayın![]()
Ay degisince degisken niye degissin bu islem buton basilinca yapilacak eger buton basilmissa global sabitay = saat.month, ben mi yanlis anliyorum yoksa.hocam değişkene atıyoruz ama (sabitay =saat.month) yani ay değişince değişkende değişiyor yani butona basıldığı an hangi aydaysa o ayı çekicek
hocam çünkü değşken mesela int sabitay=saat.month a eşit oluyor ay devam ederken değişmiyor ama yeni aya girerken saat.mont değişince değişkenin içide değişmiş oluyor ister istemez.Ay degisince degisken niye degissin bu islem buton basilinca yapilacak eger buton basilmissa global sabitay = saat.month, ben mi yanlis anliyorum yoksa.
Tamam da sen yerel degisken mi tanimliyorsun, yoksa bu tarih atama islemini bir kosula mi baglamadin.hocam çünkü değşken mesela int sabitay=saat.month a eşit oluyor ay devam ederken değişmiyor ama yeni aya girerken saat.mont değişince değişkenin içide değişmiş oluyor ister istemez.
uint8_t month;
void loop() {
Saat.updateTime(); //Bu kod ile RTC deki anlık zamanı alıyoruz.
if (buton_basildi) {
month = Saat.month;
}
if (Saat.month >= month) {
Serial.print("alarm cal");
}
delay(1000); // 1 saniye bekletiyoruz.
}
HOCAM yaptığım kodları koyuyorum öyle anlaşılır olsun.Tamam da sen yerel degisken mi tanimliyorsun, yoksa bu tarih atama islemini bir kosula mi baglamadin.
Benim demek istedigim bu, asagidaki gibi bir kosula bagladiginda niye degissin.
C++:uint8_t month; void loop() { Saat.updateTime(); //Bu kod ile RTC deki anlık zamanı alıyoruz. if (buton_basildi) { month = Saat.month; } if (Saat.month >= month) { Serial.print("alarm cal"); } delay(1000); // 1 saniye bekletiyoruz. }
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.