RTÜK hakkında ne düşünüyorsunuz?

dlasb

Kilopat
Katılım
14 Temmuz 2019
Mesajlar
1.351
Çözümler
30
Açıkcası ben böyle bir şeyin olmasına karşıyım. Ben Netflix'e para veriyorum, istediğimi izliyorum. Sen karışamazsın. Zaten üye olurken 18 yaşından büyük olmanız gerektiğini de belirtiyor. Peki sizin düşünceleriniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Banlanma ihtimalim olsa da özgür ifade hakkımı kullanarak SANSÜRSÜZ yazacağım;

Ben bir dizide cinsel organ varsa görmek, küfür varsa duymak isterim. Sigara gördüm diye bağımlı olmuyorum, RTÜK vergilerin çöp oldu çalışanlarının maaşını hak etmediği leş bir kurum. Hakkımı helal etmiyorum umarım kapanır.
 
10 Dolar verip VPN kiralar gider SANSÜRSÜZ izlerim. Yaptıkları tamamen saçmalık TV'de yayınlanan filmlerdeki repliklerin yarısı sansürlü bir halt anlaşılmıyor. Beyinsiz kopya dizileri engelleyeceklerine işini yapanlara karışıyorlar. Netflix umarım Türkiye'den çıkar yoksa diğer herşeye de yayılacak.
 
Youtube'a da gelmişti güya, geldi de ben mi rastlamadım RTÜK'e ? RTÜK geliyor diye haber çıkınca saçma salak prim kanalları azdı iyice.

Her ne kadar RTÜK gelmiş olsa da faaliyette bulunacaklarını sanmıyorum, gidip cinsel içerikli siteleri ve TV'de ki öpüşme sahnelerini sansürlemeye devam etsinler.

Şahsi fikrim önce gözlem yapacakları, kullanan kullanıcıları, bu durum hakkında gelecek tepkileri göz önünde bulundurup ona göre hareket edecekleri yönünde.
 
Ben küfür etmem. Hatta hakaret bile etmem insanlara. Tartışırken veya kavga ederken bile hakaret ya da küfür çıkmaz ağzımdan. RTÜK'ün bu kadar sansür uygulamadığı bir dönemde çocuktum ben. Asım Can Gündüz'ün Boku Yedik isimli parçasını canlı yayında izledim ben. Argo sansürlenmezdi eskiden. Ben bu dönemde çocuktum. Eğer bu yayınlar özendirmiş olsaydı benim en ala küfürbaz olmam gerekirdi.

Bir insan küfrediyorsa bu karakter ve tercih meselesidir. Ayrıca aramızda hiç kimsenin televizyondan küfür öğrendiğini sanmıyorum. Neredeyse tüm çocuklar mahalle aralarında ya da okulda küfretmeyi öğreniyor.

RTÜK olması gereken bir kuruluş ama işleyiş amacı artık yanlış. Eskiden televizyonun bir standardı vardı. TRT bir eser yayınladığında argoyu sansürlemiyordu ama programlar çok ilkeli ve seviyeliydi. Türkçe son derece ağdalı konuşulurdu. İnsanlar özenirdi. Söz konusu bir eser olduğunda durum farklı değerlendirilmelidir. Sabah programında bir kadının kaynanasına sövmesi başka bir şey!
 
Tamamen para almak için yaptıkları bir durum bana kalırsa. Çünkü PayPal dan da bu şekilde vergi istedikleri için ülkeden çıkmıştı. Tabi tam hakim değilim PayPal konusuna ama Netflix'e de böyle yapmak istiyorlar bence.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı