RTX 2000 vs RX 5000

Satılıyor biliyorum. Çoğu konuda da hep söylemişimdir RX 580/590 devri biteli çok oldu, bunların yerine 5500XT gibi güç tüketimi daha düşük, daha az ısınan ve daha performanslı bir kart alınmalı AMD isteniyorsa diye. AMD'nin stok eritme politikası heralde. 5500XT fiyatlarına ayar çekmek varken 500 serisini hala piyasaya basmalarını doğru bulmuyorum.

RX570 burada tek anlayabileceğim model. Çünkü fiyat olarak 1000 TL seviyesine bulunabildiğinde düşük bütçeyle ikinci el yerine sıfır almak isteyenler için güzel bir alternatif oluyor yaşına rağmen. 🙂

AMD'nin tüm kartlarında driver sorunları var değil mi?

AMD'nin tüm kartlarında driver sorunları var değil mi?

Tüm kartlarında değil ama Nvidia ile kıyaslarsak tabii ki sorun yaşama ihtimali daha yüksek. Şahsen 5500XT 8GB kullanıyorum Nisan'dan beri ama hiç sorun yaşamadım. Ama bu AMD kartlar sorunsuz demem için asla yeterli değil. 😁

Az önce başka konuya da yazmıştım buraya da ekleyeyim senin için. Mart ayında Hardware Unlocked yaptığı ankette sorun yaşayıp yaşamadığını sormuş AMD ve Nvidia kullananların. 64.000 oy sonunda;

AMD kullananlar %19 evet sorun yaşadım/yaşıyorum, %21 hayır sorun yaşamadım demiş.

Nvidia kullananlar ise %13 sorun yaşadım/yaşıyorum, %47 hayır sorun yaşamadım demiş.

Screenshot_4.png

Hangi kart hangi kartı tokatlar hiç umurumda değil, lakin dolar kuru hepimizi tokatlıyor o bir gerçek, hiçbir kart ederi fiyatında değil bana göre, ben geçen sene ekim ayında 5700XT Gaming X kartı 3600 küsüre almıştım, yorumumu yazmadan önce fiyatına bakayım dedim birkaç yer hariç 4000+ üstü satıyorlar, bu satıcılar nereye varmaya çalışıyorlar anlamıyorum, zaten alım gücü düşük bunlar el birliği ile sanki kalan gücüde yok etmeye çalışıyorlar gibi.

Soruna gelecek olursak dertsiz tasasız bir deneyim istiyorsan NVIDIA olsun tercihin hayır ben doymam mavi ekranlara, oyunum donsun düzelmesi için beklerim o sırada faturaları falan yatırıp gelirim dersen tabii ki AMD.

Son bir şey eklemek isterim AMD tarafında 20.2.2 sürümünden beri daha stabil sürücüler çıkıyor, bu konuda da AMD'nin hakkını yemeyeyim şimdi, uzun zamandır maşallah sorunsuz oyun deneyimi sunuyor bana 2K tarafında.

Hangi kart hangi kartı tokatlar hiç umurumda değil, lakin dolar kuru hepimizi tokatlıyor o bir gerçek, hiçbir kart ederi fiyatında değil bana göre, ben geçen sene ekim ayında 5700XT Gaming X kartı 3600 küsüre almıştım, yorumumu yazmadan önce fiyatına bakayım dedim birkaç yer hariç 4000+ üstü satıyorlar, bu satıcılar nereye varmaya çalışıyorlar anlamıyorum, zaten alım gücü düşük bunlar el birliği ile sanki kalan gücüde yok etmeye çalışıyorlar gibi.

Satıcı ile alakası yok. Dediğin gibi geçen sene almışssın, ayrıca bu sene stok yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı