RTX 2060 4K destekler mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar selam,

Monitörüm kırıldı, gözüme kestirdiğim bir 4K monitör var. Pek oyun oynayan biri değilim, arada Battlefield 1 o kadar. 2060 4K desteklenmediğine dair yorumlar okudum. Bu ekran kartı varken 4K monitör almanın bir manası var mı?

Grafik tasarımcısıyım. Video edit, animasyon yapıyorum grafik işlerin yanında. Bir de YouTube, film vs. eğer ekran kartı desteklemeyecekse 4K monitör için 3-4 bin fark vermeyeyim.

Laptopum asus rog strix g16

Tavsiyelerinizi beklerim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Destek konusunda bir sıkıntı yok, sadece oyunlarda 4K görüntü oluşturma için yetersiz bir kart anlamında uyumsuz demişlerdir. Web browsing, film/dizi veya fotoğraf/illustrasyon işleri için bir sıkıntı yaşamazsınız. 1080p monitörden geçecekseniz oyunlarda FPS açısından dramatik bir düşüş olacaktır sadece.

2060'ın vereceği 4K performans çok düşük olur. 1080p bir monitör almanı öneririm.

Destek konusunda bir sıkıntı yok, sadece oyunlarda 4K görüntü oluşturma için yetersiz bir kart anlamında uyumsuz demişlerdir. Web browsing, film/dizi veya fotoğraf/illustrasyon işleri için bir sıkıntı yaşamazsınız. 1080p monitörden geçecekseniz oyunlarda FPS açısından dramatik bir düşüş olacaktır sadece.
Ben Battlefield 1 de 60 fps alıyorum. 4K monitörde düşüş yaşarmıyım?
Destekler. Dediğiniz işler için kullanacaksanız gayet alınabilir.

Hiç riske girmeyim direkt 2K monitör almam daha mantıklı olmaz mı?

Hiç riske girmeyim direkt 2K monitör almam daha mantıklı olmaz mı?

Riske girmek derken destekten bahsediyorsanız size bunu diyen kimse zır cahil. GT 1030 bile 4K destekliyor. O konuda şüpheniz olmasın. Tabii daha ucuz olsun veya 4K ihtiyacım yok diyorsanız 2K alınabilir. Tamamen ihtiyacınıza bağlı. Zaten oyun için almadığınıza göre burada 2060, 4K kartı değil muhabbetine girmeyeceğim.

Riske girmek derken destekten bahsediyorsanız size bunu diyen kimse zır cahil. GT 1030 bile 4K destekliyor. O konuda şüpheniz olmasın. Tabii daha ucuz olsun veya 4K ihtiyacım yok diyorsanız 2K alınabilir. Tamamen ihtiyacınıza bağlı. Zaten oyun için almadığınıza göre burada 2060, 4K kartı değil muhabbetine girmeyeceğim.

Çok teşekkür ederim. Evet aktif oyuncu değilim ama Battlefield 1 oynuyorum. Orda bile 60 FPS alıyorum, yukarda arkadaşın dediği gibi yarı yarıya düşerse canım epey sıkılır.

Birde ek olarak şunu sormak istiyorum. After Effects ve Premier kullanırken render alma sürecini etkiler mi 4K monitörümün olması?

Çok teşekkür ederim. Evet aktif oyuncu değilim ama Battlefield 1 oynuyorum. Orada bile 60 FPS alıyorum, yukarıda arkadaşın dediği gibi yarı yarıya düşerse canım epey sıkılır.

Bir de ek olarak şunu sormak istiyorum. After Effects ve Premier kullanırken render alma sürecini etkiler mi 4K monitörümün olması?

Render süresinin monitörle bir alakası yok. Render aldığınız çözünürlükle alakası var. 720p ekranda 4K render almakla 4K monitörde 4K render almak arasında bir fark yok. İkisinde de süre aynı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı