RTX 2060 80 derece

Burry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Yakın zamanda Power Boost VK-G3902S kasasına ve Gigabyte OC 6G RTX 2060 ekran kartına geçiş yaptım. Ne yazık ki bilgim dahilinde kasanın ne kadar hava sürkülasyona sahip olduğu yahut kartın soğutmasının ne kadar iyi veya kötü olduğu yoktu. Kasanın cam kapağı tam kapalıyken GTA 5 (örnek) Ultra ayarlarda oynuyorken, 80-82 dereceleri, kapak yokken 70-73 dereceleri görüyorum. Arada 10 derece kadar bir fark var. Kasayı geri veremem, montaj sırasında çizildi. Kabul etmezler. Sizce en iyi çözüm ne olur? Karta fan profili yaptım biraz da olsa soğutma iyileşti fakat yine uzun süre oynayışta 80 dereceyi buluyor. Ayrıca çok ses çıkıyor. Kasayı yahut kartı değiştirmeden(modifiye edilinebilir), ne yaparak bu durumdan kurtulabilirim? Şu havalarda bile böyle olan kart, yaz sacağında kesin yanar. (Odama klima taktıramıyorum, iki yanımdaki odalarda klima olduğu için klima fanı koyacak yer kalmadı. Bilgisayarı başka odaya da taşıyamıyorum.)

gigabyte-geforce-rtx-2060-oc-192bit-gddr6-dx12-ekran-karti-06.jpg

powerboost-vk-g3902s-600w-80-tempered-glass-rgb-usb3-0-mid-tower-kasa-3 (1).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yan kapak açık kalmasının hiçbir mahsuru yok. Evde temizlik vesaire olacağı zaman kapağını kapatın ki, herhangi bir durum yaşanmasın. Onun dışında temizlemesini yapın.

Eğer kasanın içerisinde egzoz fan yoksa egzoz fan alarak veya egzoz fan varsa değiştirerek soğutmayı iyileştirebilirsiniz.

"Böyle olan bu kart yaz sıcaklarında kesin yanar" demişsiniz ama ekran kartları ısıya maruz kaldıklarında ve daha sonra soğuduklarında yanmazlar genleşme ve büzüşmeden dolayı çip altındaki lehimler çatlar ve temazsızlık yapar.

Bu kasada 80 derece bana da normal geldi. Kasada buradaki gibi önde 3 fan arkada da bir tane egzoz fan var mı? 80 derece ekran kartları için sorun olmaz bence. Yazın gerekirse kapağı açarsınız kışın böyle çalışsın çok takmayın sıcaklıklara.

"Böyle olan bu kart yaz sıcaklarında kesin yanar" demişsiniz ama ekran kartları ısıya maruz kaldıklarında ve daha sonra soğuduklarında yanmazlar genleşme ve büzüşmeden dolayı çip altındaki lehimler çatlar ve temazsızlık yapar.
Yine de iyi bir sey degil diye biliyorum. Bilgi icin tesekkurler.
Bu kasada 80 derece bana da normal geldi. Kasada buradaki gibi önde 3 fan arkada da bir tane egzoz fan var mı? 80 derece ekran kartları için sorun olmaz bence. Yazın gerekirse kapağı açarsınız kışın böyle çalışsın çok takmayın sıcaklıklara.
Evet arkada 1 onde 3 fan var. Technopat sosyalde ve diger forumlarda hep 80 derecenin buyuk bir sorun oldugu falan soylenmis. Bildigim kadariyla kart 88 dereceye kadar destekliyor ama yine de korkmadim degil. Su anda uzun vidalarla kasa camini bosluklu bir sekilde kullaniyorum on taraftaki gibi bir gorntusu var yani. 5 deree falan dustu lakin yine de daha da dusurmek isterim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı