Gigabyte RTX 2060 Super Windforce 80 derece üstü

fallschirmjaeger

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 3-4 hafta önce bir sistem topladım ve bu sistemi toplarken: "Üniversiteye gideceğim zaman satarım." Gibisinden bir düşünce ile aldım ve alırken de sağlam bir şey alıp iyice kullanmak istedim.

Aşağı-yukarı 10 gündür sistem elimde ve bilgisayarı artık açmaya başladığımda istemeye-istemeye açıyorum çünkü çok değerli ekran kartımda (GPU) bir sıcaklık problemi olduğunu varsayıyorum ki bu ürünün bu modeli hakkında bu ve birçok başka forum & sitede sıcaklığı hakkında eksi öneriler var.

Gigabyte RTX 2060 Super Windforce 8 GB 256 Bit ile son zamanlarda yaptığım testler sonucunda:

PUBG adındaki oyunda fanlar %90 gibi bir değerde çalışmasına rağmen ekran kartının güç limiti %100'de iken 80 derecenin üstünü görmeyi başardım.
Ek olarak, başka bir oyunda; (the hunter) açar açmaz 85-86 dereceleri direktif olarak gördüm ve o gün bu gündür kafam bu işe takıldı ve oyunlardan soğudum.

Sonrasında mecburen ekran kartının güç limitinin %100'den %70'e çekip maksimum sıcaklığı 70 Derece'ye sabitleyip; GTA 5 ve PUBG'de maksimum 75'i gördüm.
Ancak yanlış düşünmüyorsam bu şekil karttan tam performans alamıyorum.

Konudan da az buçuk anlaşılabileceği gibi donanımdan pek anlayan biri değilim. Alayım, oynayayım kafasında bir insanım.

Sizce bu tarz bir değer ekran kartına zarar veriyor mu, ya da uzun bir süre bu değerle oynamak ömrünü kısaltabilir mi?
Power limiti düşükte oynayıp değerden tasarruf etmek mantıklı mıdır?

Kasam: Corsair Spec Delta RGB: 4 fanlı (1 egzoz), (3 ön)
İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz.
Ekran (GPU): Gigabyte GeForce RTX 2060 Super Windforce OC 8 GB GDDR6 256 Bit.
Anakart: Gigabyte A320M h 3200MHz(OC) DDR4.

Şaka bir yana, bilgisayarı satma düşüncesine bile girdim. Eğer iade edebilirsem kartı iade edip MSI almayı düşünüyorum.

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben de 80 derecelerde takılıyordum. Özellikle Apex'de ve PUBG'de Full grafiklerde 83 falan oluyordu. Kasa fanlarını tam hız yapıp, 3 tane içeri hava alan fanlardan birini egzoz fanı olarak değiştirdim ve 2+2 yani iki içeri alan, 2 tane de egzoz fanı yaparak ısımı 72'ye kadar düşürdüm. Hayal değil, gerçek. Kasanızda düzgün hava akışını sağlarsanız ısınızı iyi düşürebilirsiniz. Maalesef Apex de Full grafikler 100 ila 150 FPS civarı veriyor ama kasma, donma vs yok (Twitch de yüksek kalitede canlı yayın bile yaptım gayet akıcı geçti). Elimdeki ekran kartı modeli şudur.

resim_2021-10-11_145332.png

Arkadaşlar ben de 80 derecelerde takılıyordum. Özellikle Apex'de ve PUBG'de Full grafiklerde 83 falan oluyordu. Kasa fanlarını tam hız yapıp, 3 tane içeri hava alan fanlardan birini egzoz fanı olarak değiştirdim ve 2+2 yani iki içeri alan, 2 tane de egzoz fanı yaparak ısımı 72'ye kadar düşürdüm. Hayal değil, gerçek. Kasanızda düzgün hava akışını sağlarsanız ısınızı iyi düşürebilirsiniz. Maalesef Apex de Full grafikler 100 ila 150 FPS civarı veriyor ama kasma, donma vs yok (Twitch de yüksek kalitede canlı yayın bile yaptım gayet akıcı geçti). Elimdeki ekran kartı modeli şudur.

resim_2021-10-11_145332.png

Bir başka yöntem ise ön paneli sökmek ki hiç tavsiye etmem. Eliniz girerse, böcek falan girerse sıkıntı yaşatır.
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 3-4 hafta önce bir sistem topladım ve bu sistemi toplarken: "üniversiteye gideceğim zaman satarım." gibisinden bir düşünce ile aldım ve alırken de sağlam bir şey alıp iyice kullanmak istedim.

Aşağı-yukarı 10 gündür sistem elimde ve bilgisayarı artık açmaya başladığımda istemeye-istemeye açıyorum çünkü çok değerli ekran kartımda (GPU) bir sıcaklık problemi olduğunu varsayıyorum ki bu ürünün bu modeli hakkında bu ve birçok başka forum & sitede sıcaklığı hakkında eksi öneriler var.

Gigabyte RTX 2060 Super Windforce 8 GB 256 bit ile son zamanlarda yaptığım testler sonucunda:

PUBG adındaki oyunda fanlar %90 gibi bir değerde çalışmasına rağmen ekran kartının güç limiti %100'de iken 80 derecenin üstünü görmeyi başardım.
Ek olarak, başka bir oyunda; (the hunter) açar açmaz 85-86 dereceleri direktif olarak gördüm ve o gün bu gündür kafam bu işe takıldı ve oyunlardan soğudum.

Sonrasında mecburen ekran kartının güç limitinin %100'den %70'e çekip maksimum sıcaklığı 70 Derece'ye sabitleyip; GTA 5 ve PUBG'de maksimum 75'i gördüm.
Ancak yanlış düşünmüyorsam bu şekil karttan tam performans alamıyorum.

Konudan da az buçuk anlaşılabileceği gibi donanımdan pek anlayan biri değilim. Alayım, oynayayım kafasında bir insanım.

Sizce bu tarz bir değer ekran kartına zarar veriyor mu, ya da uzun bir süre bu değerle oynamak ömrünü kısaltabilir mi?
Power limiti düşükte oynayıp değerden tasarruf etmek mantıklı mıdır?

Kasam: Corsair Spec Delta RGB: 4 fanlı (1 egzoz), (3 ön)
İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz.
Ekran (GPU): Gigabyte GeForce RTX 2060 Super Windforce OC 8 GB GDDR6 256 bit.
Anakart: Gigabyte A320M h 3200MHz(OC) DDR4.

Şaka bir yana, bilgisayarı satma düşüncesine bile girdim. Eğer iade edebilirsem kartı iade edip MSI almayı düşünüyorum.

İyi forumlar.

Senin kasanın aynısı bende de var. 3 ön fandan en üstekini egzoz olarak değiştirip kullanıyorum. Ama yine de 2 adet egzoz fan alacağım. Ayrıca bu egzoz fanlarını en üstte koyarsan işlemci ısını bile düşürebilirsin. Ben stok fan ile stres test yaptığımda ısı 80 oluyordu. Şimdi 70'e zor geliyor. Her iki yönü ile ekstra fan takmak ya da fan yeri değiştirmek etkili olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı