Ekteki fotoğrafta gördüğünüz üzere sadece ekran kartımın %20'sini kullanmasına rağmen maksimum dereceye çıkıyor. Nedeni nedir? Nasıl çözebilirim? Bu arada sadece altta açık olan oyun Battlefield Bad Company 2 üstelik yeni nesil bir oyun bile değil. Aynı şekilde Dragon BALL FighterZ, Assetto Corsa ve hatta işlemci ağırlıklı olmasına rağmen Counter-Strike: Global Offensive oynarken bile 83 dereceye kadar çıkıyor.
MSI Afterburner'dan fan hızlarını arttırmama rağmen inanılmaz fark ettirtmiyor birkaç derece anca oynuyor. Fazla oynarsam oynadığım oyunu fark ettiren derece de eski haline geri dönüyor.
Hocam birde fanı oyun dışında bir süreliğine sürekli %100 e ayarlayıp gpu z yazılımından fan hızını bir süre kontrol et bence. Çünkü bazen 100 ayarlasan da kendisi fan hızını düşürüyor kart yada başka bir yazılım. Benim başıma gelmişti belki işinize yarar.
Hocam birde fanı oyun dışında bir süreliğine sürekli %100 e ayarlayıp gpu z yazılımından fan hızını bir süre kontrol et bence. Çünkü bazen 100 ayarlasan da kendisi fan hızını düşürüyor kart yada başka bir yazılım. Benim başıma gelmişti belki işinize yarar.
@Hüzeyfe Daymaz arkadaşın dediği gibi Gpu tweak 2 bayağı iyidir soğutma konusunda. Afterburner ise fan konusunda bana çok sorun çıkarmıştı. Hep asusun yazılımını kullandım. Tavsiye ederim. Hem oyun için hazır bir profili var oradan hızlıca kullanıp kartı rahatlatabilirsin.
Fan yapılandırmadan kastım nerede ne kadar fan var. Oyunun grafik ayarlarını düşürmeniz çözüm getirebilir. Ayrıca uzun zamandır kullanıyorsanız termal pedler ve macun yenilemesi gerekiyordur.
Bence Afterburner'i kapatıp ASUS'un yazılımını kullanıp bir oyun oynayın biraz bakalım ne sonuç verecek. Ama yüksek ihtimalle @Ersin Erkal hocamın dediği gibi termal macun veya pad sorunu olabilir.
Fan yapılandırmadan kastım nerede ne kadar fan var. Oyunun grafik ayarlarını düşürmeniz çözüm getirebilir. Ayrıca uzun zamandır kullanıyorsanız termal pedler ve macun yenilemesi gerekiyordur.
Sıkıntı şurada ekran kartımın ortalamanın üzeri bir ekran kartı olduğunu düşünüyorum. Alalı da pek olmadı sıfır almıştım. En düşük gereksinim isteyen oyunlarda bile 83'e çıkması can sıkıcı. Fan konusunda ise önde üç tane var arkada bir tane var ekran kartı ve işlemci fanları var bir de.