RTX 2060 çok ısınıyor

Darquesse7

Hectopat
Daha fazla  
Ekteki fotoğrafta gördüğünüz üzere sadece ekran kartımın %20'sini kullanmasına rağmen maksimum dereceye çıkıyor. Nedeni nedir? Nasıl çözebilirim? Bu arada sadece altta açık olan oyun Battlefield Bad Company 2 üstelik yeni nesil bir oyun bile değil. Aynı şekilde Dragon BALL FighterZ, Assetto Corsa ve hatta işlemci ağırlıklı olmasına rağmen Counter-Strike: Global Offensive oynarken bile 83 dereceye kadar çıkıyor.

Dosya Ekleri

• techno.png
    techno.png
    2,2 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı şurada ekran kartımın ortalamanın üzeri bir ekran kartı olduğunu düşünüyorum. Alalı da pek olmadı sıfır almıştım. En düşük gereksinim isteyen oyunlarda bile 83'e çıkması can sıkıcı. Fan konusunda ise önde üç tane var arkada bir tane var ekran kartı ve işlemci fanları var bir de.

Tamamdır deneyeceğim bunu az sonra.

hocam kasanın camlarını söküp bir de dener misin ısı değerlerini eğer kasanın dizaynı kötüyse ona göre çözüm önerelim

hocam kasanın camlarını söküp bir de dener misin ısı değerlerini eğer kasanın dizaynı kötüyse ona göre çözüm önerelim
Tek camı açık duruyor zaten çok ısınıyor diye çıkarmıştım.
@Darquesse7 Önde 100 fan olsa bile mesh yapıda değilse işe yaramaz. Termal macunu yenileyin 2 yıl uzun bir süre, faydası olmazsa undervoltv yapın.
Tamamdır aklımda bu.
Bence Afterburner'i kapatıp ASUS'un yazılımını kullanıp bir oyun oynayın biraz bakalım ne sonuç verecek. Ama yüksek ihtimalle @Ersin Erkal hocamın dediği gibi termal macun veya pad sorunu olabilir.
MSI Afterburner'i sildim bunu yükledim fan hızlarını nereden ayarlıyorum bir de burada test ederim.

Ayrıca GPU Tweak II' yi yükledikten sonra, eğer O.C. modunda kullanacaksanız, Advance Mode kısmına girerek, Power Target (%) değerlerini 80 veya 85 yapın. Hemen bir altındaki ayar olan GPU Temp Target (C) olan ayar da otomatik olarak kendini aşağı çekecek. Bu ayarı yaptıktan sonra, ısınma sorununuzun önüne geçebileceksiniz. Hatta deneme-yanılma yaparak, kartınız için en optimum sıcaklığa kendiniz getirebileceksiniz.

Tamamdır aklımda bu.

MSI Afterburner'i sildim bunu yükledim fan hızlarını nereden ayarlıyorum bir de burada test ederim.
Fan RPM'lerini de Advance Mode kısmından ayarlayabiliyorsunuz. Ama istediğiniz parametreleri girdikten sonra, muhakkak sağ taraftaki ''Apply'' butonuna tıklayın.

Ayrıca GPU Tweak II' yi yükledikten sonra, eğer O.C. modunda kullanacaksanız, Advance Mode kısmına girerek, Power Target (%) değerlerini 80 veya 85 yapın. Hemen bir altındaki ayar olan GPU Temp Target (C) olan ayar da otomatik olarak kendini aşağı çekecek. Bu ayarı yaptıktan sonra, ısınma sorununuzun önüne geçebileceksiniz. Hatta deneme-yanılma yaparak, kartınız için en optimum sıcaklığa kendiniz getirebileceksiniz.
O.C modu ne işe yarıyor bu arada.

Tamamdır aklımda bu.

Hocam sol altta gelişmiş moda geçiş var oradan oyun moduna tıklayıp fan ayarı ve voltaj gibi ayarları yapabilirsiniz. Ama çok anlamıyosanız basit moddan üstten oyun moduna tıklayıp sağdan 0db fanı kapatın yeter.

Ekteki fotoğrafta gördüğünüz üzere sadece ekran kartımın %20'sini kullanmasına rağmen maksimum dereceye çıkıyor. Nedeni nedir? Nasıl çözebilirim? Bu arada sadece altta açık olan oyun Battlefield Bad Company 2 üstelik yeni nesil bir oyun bile değil. Aynı şekilde Dragon BALL FighterZ, Assetto Corsa ve hatta işlemci ağırlıklı olmasına rağmen Counter-Strike: Global Offensive oynarken bile 83 dereceye kadar çıkıyor.

RTX 2060 için maksimum sıcaklık 88 derece. Biraz fazla ısınıyor ama sıkıntı çıkartacak kadar değil.

1.jpg

RTX 2060 için maksimum sıcaklık 88 derece. Biraz fazla ısınıyor ama sıkıntı çıkartacak kadar değil.

Eki Görüntüle 1050388
Çoğu oyunda ısınması problem değil sadece %20 kullanılırken bu derecelere çıkması. Dragon BALL FighterZ Sistem gereksinimlerine bakın Steam'den o oyunda bile 80'leri görüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı