RTX 2060 Dual testte %100 olmuyor

İşlemciniz ve güç kaynağınız nedir?

Ryzen 5 2600X PSU Gamepower 650 +80 Plus hazır kasanın PSU'su. Ram ise 16gb 3200mhz Bundan önce PSU fanın bir parçası koptu ve fark etmemiştim birkaç defa PC kapandı daha sonrası garantiye gönderdim PC geldi arada sırada oyunlarda drop yiyorum FPS düşmüyor ama çok ani droplar bazen de CPU kullanımı yükseliyor.

Ryzen 5 2600X PSU Gamepower 650 +80 Plus hazır kasanın PSU'su. Ram ise 16gb 3200mhz Bundan önce PSU fanın bir parçası koptu ve fark etmemiştim birkaç defa PC kapandı daha sonrası garantiye gönderdim PC geldi arada sırada oyunlarda drop yiyorum FPS düşmüyor ama çok ani droplar bazen de CPU kullanımı yükseliyor.

Bunu genelde ya işlemci, ekran kartını besleyemediği durumlarda ya da PSU yeterli gücü sağlayamadığında yaşarsınız. Ben PSU'dan şüphelenilmeli diye düşünüyorum ama kesin bir şey söylemem yanlış olur.

Bunu genelde ya işlemci, ekran kartını besleyemediği durumlarda ya da PSU yeterli gücü sağlayamadığında yaşarsınız. Ben PSU'dan şüphelenilmeli diye düşünüyorum ama kesin bir şey söylemem yanlış olur.

OCTT testleri yaptım. Aklımın ermediği şeyler oluyor. 30 dakika PSU testi yaptım en az 30 dakika ekran kartı testi yaptım sistemi Full bir şekilde kullanrakta test yaptım hiçbir sıkıntı kapanma olmuyor ama geçen Valorant oynarken birdenbire kapandı. Ekran kartı kullanımı programda Full gözüküyor ama GeForce Experience de 99 gösteriyor.

Prizle alakalı olabilir mi acaba ?

OCTT testleri yaptım. Aklımın ermediği şeyler oluyor. 30 dakika PSU testi yaptım en az 30 dakika ekran kartı testi yaptım sistemi Full bir şekilde kullanrakta test yaptım hiçbir sıkıntı kapanma olmuyor ama geçen Valorant oynarken birdenbire kapandı. Ekran kartı kullanımı programda Full gözüküyor ama GeForce Experience de 99 gösteriyor.

%99 GPU kullanımını gösteriyorsa zaten tamamını kullanıyordur. Ha %1 gitmiş ha %1 gelmiş. Bir çok program %100 yerine %99 kullanır nedenini bilmem.

%99'da takılı kalması normal zaten, ağır bir oyunda bile %90'da falan kalıyorsa bir sıkıntı vardır.

%99 GPU kullanımını gösteriyorsa zaten tamamını kullanıyordur. Ha %1 gitmiş ha %1 gelmiş. Birçok program %100 yerine %99 kullanır nedenini bilmem.

Peki oyun içi takılmalar ve güç kesintileri neden oluyor. Her türlü test yaptım ama Valorant oynarken PC kapandı. CPU kullanımı da bazen yükseliyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-09-13 235742.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-13 235742.png
    466,8 KB · Görüntüleme: 66
%99'da takılı kalması normal zaten, ağır bir oyunda bile %90'da falan kalıyorsa bir sıkıntı vardır.
Kalmıyor. Peki bu cpu kullanımının yükselmesi neden kaynaklı ?
Ben bunu PSU'ya bağlıyorum. Ek olarak, işlemciniz ısınıyor da olabilir.
Yeni değişen bir psu var ancak şöyle bir durum var bazen psu fan sesi o kadar garip geliyor ki anlatamam bir yere sürtmüyor eminim ama garip bir ses çıkartıyor. Bobin sesi olmadığından da eminim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı