RTX 2060 düşük FPS problemi

GPU %40 kullanımda ise zaten sorun var demektir. V-Sync'i kapatıp, Metro Exodusta test yapın. Bu arada GPU-Z gibi bir program ile log tutun. Bunları yapmadan önce Nvidia Experience'ı silin bilgisayardan. Bazen bu tip sorunlara yol açabiliyor.

Şuanlık buna erişebiliyorum sadece. Forza Horizon 4'ün demosunda afterburner kullanabiliyormuş. Demoyu indirdikten sonra senin ile Afterburner sonuçlarını paylaşacağım.
Pekala bekliyorum. Dual Channel orada bir sıkıntı yok. Dediğim gibi ekran kartını DDU ile silip tekrar yüklemeyi unutmayın.

Şöyle söyleyeyim, garip bir şekilde Ultra ve Very Low ayarlar arasında FPS farkı yok. Mesela Ultra da 40 FPS alıyorsam, Very Low da 35 FPS alıyorum. Bilgisayarın mümkün olan her detayını yüksek performansa ayarladım. Araştırmalar yaptığımda insanlar Intel'in dahili ekran kartını 'devre dışı' bırakın dediler, ama silmemem çok önemliymiş. Yaptım, ve ardından bakayım Forza Horizon 4 ne alemde diye bir test yapmak istedim. Yükleme ekranında 144 FPS alıyorken, dahili kartı devre dışı bıraktıktan sonra yükleme ekranında sadece 4 FPS alabildim. Evet sadece 4. Oyunun introsu bile yüklenmedi desem yalan söylemiş olamam. Anlamadığım bir şekilde RTX ekran kartı yok sayılıyor oyunlarda.

Testleri yaptım, maalesef Forza Horizon 4 oyununda hiçbir şekilde Afterburner açamadım. Microsoft Windows oyunlarda otomatik reddediliyormuş. Şimdi testlere geçelim;
Oyun: Forza Horizon 4.
Ayarlar: Ultra.
2 Tane test yaptım, birisi şarja takılıyken, diğeri ise takılı değilken yapılan testler. Bu resimde oyunda PC şarja takılı değilken 27 FPS alıyorum, ekran kartımın %90'i kadar kullanılmakta.

Oyun: Forza Horizon 4.
PC bu kez şarja takılı ve ekran kartımın sadece %20 civarlarında kullanıldığını görüyoruz. Alınan FPS değeri ise 29.

Forza Horizon 4 Ultra ayarlar Benchmark sonucu:

Oyun: Mafia III.
Ayarlar: High (en yüksek)
Oyun gayet akıcı, FPS değeri ara ara 80’in üstüne çıkıyor, ve ekran kartımın neredeyse tamamı kullanımda. (%98)

Oyun: PUBG.
Oyun gayet akıcı, oyun içinde ortalama 70 FPS alıyorum, ekran kartımın neredeyse tamamı kullanılmakta.

PUBG oynarken CPU-Z memory kısmı ise bu şekildeydi;

Şunu söylemek istiyorum, RTX 2060 yeni ve güçlü bir ekran kartı. PUBG’de, Mafia'da Ultra ayarlarda 70-80 FPS güzel, ama daha iyisini verebilecek güçte bir kart bu. YouTube'da Benchmark'larda insanlar +100FPS alıyorlar. Ve ayrıca Metro Exodus'da var, Microsoft store’dan aldım onu da ve o da maksimum 50 FPS veriyor, fakat hissedilen 30 FPS. Acaba Microsoft oyunları RTX ile uyumlu değiller mi? Ya da benim mi gözümden kaçırdığım bir şeyler var? Uyumlu olmasaydı diğer insanlar 100 FPS'lere çıkamazdı herhalde. Umarım sayenizde sorunum çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoptaki karti umarim dogrudan desktop ile karsilastirmiyorsunuzdur. Laptoptaki kartlar fiziksel olarak ayni olsa bile iclerine ozel BIOS'lar konuluyor. Tabi bire bir laptop ile karsilastiriyorsaniz ve fark bu ise umarim sorununuz cozulur.

Laptoptaki karti umarim dogrudan desktop ile karsilastirmiyorsunuzdur. Laptoptaki kartlar fiziksel olarak ayni olsa bile iclerine ozel BIOS'lar konuluyor. Tabi bire bir laptop ile karsilastiriyorsaniz ve fark bu ise umarim sorununuz cozulur.
Desktop bilgisayar da 120 FPS alınıyorsa, Laptop da da 90-100 FPS alınılır, maalesef 25 değil. Ana temayı kaçırmışsınız gibi.

@hasras00 Merhaba Mafia 3 için sorun gözükmüyor, Pubg için ise biraz düşük kalmış, belki undervolting cpu yardımcı olabilir. Notebook 2060 sandığınız gibi Metro ultrada çok yüksek FPS'ler veremez.
Buyurun buradan değerleri kontrol edebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tek sorun Forza'da gibi görünüyor. Şu ayarları yapmanı rica edeceğim.

-Frame Rate unlocked variable olsun.
-Vertical S. OFF olsun
-Full Screen on dene sonrasında borderless window seçeneği varsa onu kullan.

dostlar bu game passten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama gamepass ten aldığım oyunların hiçbirinde 60fps nin üzerini göremedim, Katana Zero'da 60fps alarak bitirdim Ori and the blind forest ı 51 fps alarak oynuyorum. steamden veya başka bir yerden aldığım herhangi bir oyunda bu sorun yok. Hadeste de bu sorunu yaşamıştım vsync yi kapattım 51 fps den 600 fps ye fırladı oyun. hani kötü bir ekran kartım da yok cillop gibi RTX 2060'ım var. game pass ten dolayı mı sizce benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…