Testleri yaptım, maalesef Forza Horizon 4 oyununda hiç bir şekilde Afterburner açamadım. Microsoft Windows oyunlarda otomatik reddediliyormuş. Şimdi testlere geçelim;
Oyun: Forza Horizon 4
Ayarlar: Ultra
2 tane test yaptım, birisi şarja takılıyken, diğeri ise takılı değilken yapılan testler. Bu resimde oyunda PC şarja takılı değilken 27 FPS alıyorum, ekran kartımın %90 i kadar kullanılmakta.
Eki Görüntüle 442906
—————
Oyun: Forza Horizon 4
PC bu kez şarja takılı ve ekran kartımın sadece %20 civarlarında kullanıldığını görüyoruz. Alınan FPS değeri ise 29.
Eki Görüntüle 442908
————
Forza Horizon 4 Ultra ayarlar benchmark sonucu:
Eki Görüntüle 442909
————
Oyun: Mafia III
Ayarlar: High (en yüksek)
Oyun gayet akıcı, FPS değeri ara ara 80’in üstüne çıkıyor, ve ekran kartımın neredeyse tamamı kullanımda (%98)
Eki Görüntüle 442910
————
Oyun: PUBG
Oyun gayet akıcı, oyun içinde ortalama 70 FPS alıyorum, ekran kartımın neredeyse tamamıkullanılmakta.
Eki Görüntüle 442911
PUBG oynarken CPU-Z Memory kısmı ise bu şekildeydi;
Eki Görüntüle 442912
Şunu söylemek istiyorum, RTX 2060 yeni ve güçlü bir ekran kartı. PUBG’de, Mafia da Ultra ayarlarda 70-80 FPS güzel, ama daha iyisini verebilecek güçte bir kart bu. Youtube da benchmarklarda insanlar +100FPS alıyorlar. Ve ayrıca Metro Exodus da var, Microsoft Store’dan aldım onuda ve o da maksimum 50 FPS veriyor, fakat hissedilen 30 FPS. Acaba Microsoft oyunları RTX ile uyumlu değiller mi? Ya da benim mi gözümden kaçırdığım bir şeyler var? Uyumlu olmasaydı diğer insanlar 100 FPSlere çıkamazdı herhalde. Umarım sayenizde sorunum çözülür.