RTX 2060 düşük FPS veriyor

Skorsky26

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Yakın zamanda RTX 2060 ekran kartı aldım. Fakat internetteki oyun içi FPS testlerinden benim ekran kartım çoğunlukla yaklaşık 10 FPS daha düşük oluyor. Darboğaz yaptığını düşünmüyorum işlemcim i7 7700K. Sorun nedir acaba nasıl çözüm bulabilirim?

Test yapılan PC de RAM çift kanal mı? Sizde de mi çift kanal? RAM frekansları aynı mı değil mi? SSD'nin sağlık performansı aynı mı değil mi? Güç kaynağı veyahut herhangi bir darboğaz içeren bir durum var mı yok mu? Veya sıcaklıklarınız normal mi o arkadaşınki gibi mi? En son da driverleriniz yüklü güncel ve ayarlı mı?

Bu saydıklarınızın hepsi olumlu durumda. Ramlerim çift kanal. SSDyi 2 ay önce değiştirdim. Güç kaynağım cooler master 600w 80+ bir güç kaynağı. Bana aradaki fark biraz fazla geldi. Çünkü aynı zamanda bu testi alan arkadaş bir yandan ekran kaydı da alıyor ve 10 fps hiç de hafife alacak bir fps değil.

Bu saydıklarınızın hepsi olumlu durumda. RAM'lerim çift kanal. SSD'yi 2 ay önce değiştirdim. Güç kaynağım Cooler Master 600W 80+ bir güç kaynağı. Bana aradaki fark biraz fazla geldi. Çünkü aynı zamanda bu testi alan arkadaş bir yandan ekran kaydı da alıyor ve 10 FPS hiç de hafife alacak bir FPS değil.

Belki GeForce Experience ile almıştır ekran kaydını. O FPS düşürmüyor hatta sistemi hiç yormuyor 4K olsa bile. Oyunun optimizasyonu ile alakalı da olabilir yani hocam 10 FPS kafaya pek takılması gereken bir şey değil.

Hocam tekrardan merhaba. Oyunları 60 FPS oynamayı seven biriyim. Az önce God of War üzerinden test baktığımda aradaki FPS farkı neredeyse 15'ten bile fazla. Sürücü güncel. İşlemcim darboğaz yapacak bir işlemci değil. PSU'm kaliteli bir markanın kaliteli bir ürünü ve 600W. Kart da çok daha serin çalışıyor zira ASUS ROG STRIX'in 3 fanlı bir modeli. Bana 15 FPS'ler fazla geliyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Edit: Forza Horizon 5 kıyaslaması yaptığımda da aradaki fark 20 FPS'lere çıkmış durumda. Oyundan oyuna ve grafik seviyesine göre fark değişiyor.

Hocam tekrardan merhaba. Oyunları 60 FPS oynamayı seven biriyim. Az önce God of War üzerinden test baktığımda aradaki FPS farkı neredeyse 15'ten bile fazla. Sürücü güncel. İşlemcim darboğaz yapacak bir işlemci değil. PSU'm kaliteli bir markanın kaliteli bir ürünü ve 600W. Kart da çok daha serin çalışıyor zira ASUS ROG STRIX'in 3 fanlı bir modeli. Bana 15 FPS'ler fazla geliyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Edit: Forza Horizon 5 kıyaslaması yaptığımda da aradaki fark 20 FPS'lere çıkmış durumda. Oyundan oyuna ve grafik seviyesine göre fark değişiyor.

Hocam Forza 5 içerisindeki grafik ve sistem durumunuzu buraya paylaşır mısınız? Size daha iyi bilgi verebilirim belki o durumda. Videodaki şahısın da sistemini yazarsanız detaylıca bakalım bir.

Sorunu ekran kartının güç pimlerinin yerlerini değiştirerek çözdüm arkadaşlar. Şu an testlerden bile daha yüksek test sonucu elde ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı