RTX 2060 düşük GPU kullanımı ve FPS düşmesi

TrabzOnur

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,
Sistemimi 1 yıl önce 'İncehesap' üzerinden aldım, donanım arşivi'nin hazırladığı sistemin üzerine eklemeler yaparak aldım. Ekran kartı, güç kaynağı, kasa vs. üzerinde değişiklikler yaptım. Sorunum şu arkadaşlar, örneğin 'Fortnite' oynarken sabit 144 FPS alamıyorum sürekli FPS düşmesi oluyor, aynı sisteme sahip (sadece işlemcisi bir tık yüksek) arkadaşım ise onun monitörü 165 Hz ve o sabit 165 FPS alıyor en ufak drop olmadığını söylüyor, sadece ara sıra 120'lere düşüyormuş o kadar. Bende ise bazen 19'a kadar anlık olarak düşüp yükseliyor ve bu da çok canımı sıkıyor. Benzer olarak 'the cycle' oyununda da arkadaşım yine sabit 165 FPS alırken ben 144 FPS'ye çıkamıyorum. 'Call of Duty Modern Warfare' oyununda ise herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Benim sistemim;

Bunlara ek olarak sistemden 1 ay sonra harici olarak aldığım HDD ve bende daha önceden olan SSD'i ekledim.
HDD: Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB 7200RPM 256MB sabit disk.
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB SSD.
Sistem Samsung SSD'ye, oyunlar ise HDD'ye kurulu.
Arkadaşımın sistemi:

Oyundan birkaç görüntü ekleyeceğim, bu görüntülerde solda MSI Afterburner değerleri, sağda ise Fortnite'ın kendi FPS göstergesi var, orada da ne kadar yükselip düştüğü görülüyor.
Örnek 1;

Örnek 2;

Örnek 3;

Arkadaşlar örnek görseller bunlar, sistemi garantiye göndermeyi düşünüyorum ama kargo da sıkıntı olur diye korkmuyor değilim. Ayrıca "test ettik bir şey yok" diye belirtip geri gönderirler diye de düşünüyorum. O sebeple öncesinde size sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Bende 1650 Super var aynı sorunu bende yaşıyorum FPS düşmesi giriyor sürekli. GPU kullanımıda %70 80 arası hep.

Ekran kartı kullanımı kaç ve normalde 6 ay da bir macun yenilemenizi tavsiye ediyorum ısındığından CPU frekans düşürebiliyor ve sıcaklık değerlerini de buraya atarsanız tam yardımcı oluruz.

Oyunları SSD'ye taşıyıp çalıştırmayı denesene bir.

Ekran kartı kullanımı kaç ve normalde 6 ay da bir macun yenilemenizi tavsiye ediyorum ısındığından CPU frekans düşürebiliyor ve sıcaklık değerlerini de buraya atarsanız tam yardımcı oluruz.

CPU sıcaklığı görselde de gözüküyor, 75 dereceyi geçmedi hiç.
Oyunları SSD'ye taşıyıp çalıştırmayı denesene bir.

Apacer marka SSD'ye taşıyacağım o zaman şimdi, o SSD'de de şöyle bir durum var. İlk geldiği zaman test yapmıştım sağlığı %80 gözüküyordu o yüzden onun hakkında da şüphelerim var.

Mutlaka dene.

Sağlığı 80 olarak geldiyse neden geri göndermedin SSD'yi sana kullanılmış SSD göndermişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…