RTX 2060 ekran kartı boştayken %100 kullanılıyor

Kanka 42 derece ve 0.8 GB VRAM'le %100 olması imkansız. Gösterge hatası vardır GPU Z indirip sensors e gelin SS atın.

Bir de belleğiniz %42 diyor. Kaç GB ramınız var acaba?
Eğer 8 SE bence onu en azından 12 yapın bende GT710 sistem var onun bile RAM'ı 12 RTX 2060 sisteme 8 GB RAM az olur bence.
12gb ram mantıklı değil hocam. 8x2 dual channel olması daha iyi olur.

Kanka 42 derece ve 0.8 GB VRAM'le %100 olması imkansız. Gösterge hatası vardır GPU Z indirip sensors e gelin SS atın.

Bir de belleğiniz %42 diyor. Kaç GB ramınız var acaba?
Eğer 8 SE bence onu en azından 12 yapın bende GT710 sistem var onun bile RAM'ı 12 RTX 2060 sisteme 8 GB RAM az olur bence.
16 gb ram var

Gayet mantıklı. Tek 8ken neden bir +4 koymayayım ki. Üstelik o APU sistemlerde önemli ekran kartı olan sistemlerde o kadar da değil.

8 GB rammı kullanılıyor? Her neyse GPU Z indirdiniz mi?

8+4 yerine 8x2 çok daha mantıklı. Dediğiniz şey saçma çünkü Dual channel çalışmayacak. Ve 3000MHz 4 GB RAM saçma. Var mıdır onu da zannetmiyorum. 3000MHz'den düşük MHz'e sahip 4 GB alırsa performans düşüşü olur. Sizin sisteminiz eski diye mantıklı artık değil :).

8+4 yerine 8x2 çok daha mantıklı. Dediğiniz şey saçma çünkü Dual channel çalışmayacak. Ve 3000MHz 4 GB RAM saçma. Var mıdır onu da zannetmiyorum. 3000MHz'den düşük MHz'e sahip 4 GB alırsa performans düşüşü olur. Sizin sisteminiz eski diye mantıklı artık değil :).

Arkadaşım Dual channel sadece APU sistemler de çok mantıklı üstelik ben MHz falan demedim. Eğer tek 8gbyse 3000MHz bile olsa daha mantıklı olur. 3200 MHz'yle 3000MHz arasında neredeyse hiçbir fark yok Max 5 FPS fark ediyor. Bak internetten testler var öyle.

Her neyse RAM olayını falan boş verelim.
Dediğim gibi GPU Z indir oradan sensors kısmana gel SS at.

Artı -1 Eksi
Arkadaşım Dual channel sadece APU sistemler de çok mantıklı üstelik ben MHz falan demedim. Eğer tek 8gbyse 3000MHz bile olsa daha mantıklı olur. 3200 MHz'yle 3000MHz arasında neredeyse hiçbir fark yok Max 5 FPS fark ediyor. Bak internetten testler var öyle.

Sen ilk önce okuduğunu anlamayı öğren. 3200MHz mi dedim. 8 GB 3000MHz'in yanına 4 GB 1333MHz atarsan mesela o 3000MHz'de çalışmaz ve sistem mavi ekran verir. Sisteminde 1666MHz falan var büyük ihtimalle o zaman mantıklı olurdu. Performans'a etki etmez o kadar fakat 8 GB 3200/3000MHz'in yanına düşük MHz'li 4 GB atarsan o RAM 4 GB'ın hızında çalışır (4 GB RAM'ler 3000MHz olmuyor çünkü).

Dual performans stabiliteyi arttırır bu yüzden öneriyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ilk önce okuduğunu anlamayı öğren. 3200MHz mi dedim. 8 GB 3000MHz'in yanına 4 GB 1333MHz atarsan mesela o 3000MHz'de çalışmaz ve sistem mavi ekran verir. Sisteminde 1666MHz falan var büyük ihtimalle o zaman mantıklı olurdu. Performans'a etki etmez o kadar fakat 8 GB 3200/3000MHz'in yanına düşük MHz'li 4 GB atarsan o RAM 4 GB'ın hızında çalışır (4 GB RAM'ler 3000MHz olmuyor çünkü).

Dual performans stabiliteyi arttırır bu yüzden öneriyoruz.

Şey. Sistem mavi ekran vermez. 3000MHz DDR4 olacağı için 1333MHz de DDR3 olacağı için sisteme görüntü gelmezdi. Saçma sapan konuşmayın demissiniz. Bence siz önce benim ne yazdığımı okuyabilir misiniz? Eğer 3200MHz RAM'ın yanına 3000MHz RAM takarsanız iki RAM'de 3000MHz de çalışır. Ama DDR3 ve DDR4 RAM'leri bir arada çalıştıramazsınız. Anladığım kadarıyla siz ne yazdığınızı da bilmiyorsunuz. İlk başta ben size herhangi bir şekilde MHz'den bahsetmediğim halde siz MHz falan diye saçmalamışsınız.
Benim demek istediğim şey sadece aynı koşullarda mantıklı olur. Üstelik 2133MHz ve 3200MHz'nin bile oyun performansına çok bir etkisi yokken 3000MHz'yle 3200MHz'nin performansa etkisi neredeyse hiç olacaktır. Üstelik 8 GB DDR4 3200MHz'nin yanına 4 GB 3000MHz RAM takmak her zaman daha mantıklıdır. İkisi de 3000MHz'de çalışacak olmasına rağmen oyun içi performansı APU(ne demek biliyor musunuz emin olamadım) olmayan sistemlerde arttıracaktır. Şimdi sizde 4 GB 3200MHz RAM olsa yanına bir 4 GB RAM 3000MHz olsa da takmak her zaman daha mantıklıdır. Ve Hayır sistemimde şu an iki tane DDR4 8 GB ve 4 GB RAM var.(3200MHz)Eski dediysek o kadar da değil.(tabii anakart 2133 destekliyor DDR4 olmasına rağmen o ayrı konu).Ve 4 GB RAM'ler 3000MHz olmuyor demişsiniz ne alakası var anlamadım? 4 GB RAM olarak 3200MHz bile var. Dahasıda teknoloji ilerledikçe olacaktır. Sistemim 1666 MHz de olsa 3200MHz de olsa benim dediğim(8+4) APU olmayan sistemlerde her zaman daha mantıklıdır. Ancak APU derseniz iş değişir ve arkadaşın sistemi de APU olmadığına göre konu bitmiştir. Lütfen artık konuyu konusundan uzaklaştırmayalım ve çocuk gibi davranmayalım. Sadece sizden değil kendimden bahsediyorum. Böyle davranarak ancak yanlış öneride bulunursunuz.(bir de foruma yeni katıldıysak yeni doğmadık herhalde.)Eğer yanlış anladıysanız 8+4 alın demedim en azından +4 dedim.

Şey. Sistem mavi ekran vermez. 3000MHz DDR4 olacağı için 1333MHz de DDR3 olacağı için sisteme görüntü gelmezdi. Saçma sapan konuşmayın demissiniz. Bence siz önce benim ne yazdığımı okuyabilir misiniz? Eğer 3200MHz RAM'ın yanına 3000MHz RAM takarsanız iki RAM'de 3000MHz de çalışır. Ama DDR3 ve DDR4 RAM'leri bir arada çalıştıramazsınız. Anladığım kadarıyla siz ne yazdığınızı da bilmiyorsunuz. İlk başta ben size herhangi bir şekilde MHz'den bahsetmediğim halde siz MHz falan diye saçmalamışsınız.
Benim demek istediğim şey sadece aynı koşullarda mantıklı olur. Üstelik 2133MHz ve 3200MHz'nin bile oyun performansına çok bir etkisi yokken 3000MHz'yle 3200MHz'nin performansa etkisi neredeyse hiç olacaktır. Üstelik 8 GB DDR4 3200MHz'nin yanına 4 GB 3000MHz RAM takmak her zaman daha mantıklıdır. İkisi de 3000MHz'de çalışacak olmasına rağmen oyun içi performansı APU(ne demek biliyor musunuz emin olamadım) olmayan sistemlerde arttıracaktır. Şimdi sizde 4 GB 3200MHz RAM olsa yanına bir 4 GB RAM 3000MHz olsa da takmak her zaman daha mantıklıdır. Ve Hayır sistemimde şu an iki tane DDR4 8 GB ve 4 GB RAM var.(3200MHz)Eski dediysek o kadar da değil.(tabii anakart 2133 destekliyor DDR4 olmasına rağmen o ayrı konu).Ve 4 GB RAM'ler 3000MHz olmuyor demişsiniz ne alakası var anlamadım? 4 GB RAM olarak 3200MHz bile var. Dahasıda teknoloji ilerledikçe olacaktır. Sistemim 1666 MHz de olsa 3200MHz de olsa benim dediğim(8+4) APU olmayan sistemlerde her zaman daha mantıklıdır. Ancak APU derseniz iş değişir ve arkadaşın sistemi de APU olmadığına göre konu bitmiştir. Lütfen artık konuyu konusundan uzaklaştırmayalım ve çocuk gibi davranmayalım. Sadece sizden değil kendimden bahsediyorum. Böyle davranarak ancak yanlış öneride bulunursunuz.

Sen benim sadece 1666MHz demek istemediğim anladın. Hadi 2400 taktık diyelim. DDR4 sonuçta. 2400 DDR4 takarsak bu sisteme kaçta çalışacak? 2400MHz değil mi? Bu performans artışı sağlamayacak çünkü mantıklı da değil zaten. O 1666MHz örnekti zaten onu anlayamadın. Peki DDR4 4 GB RAM'lerin fiyatına bakalım (3200MHz). 450 TL ki bu paraya 2. el 3200MHz 8 GB bulabiliyoruz. Dediğiniz hem para harcama açısından da mantıklı değil. Neden 12 GB yapsın ki 16 GB yapabilirken? Daha konuşmayacağım boşuna.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı