RTX 2060 GTA V düşük GPU kullanımı

GeForce Experience ayarları Full olarak ayarlıyor her şey Full'de lakin o eşyönsüz süzme falan sanki işe yaramıyor gibi uzak yerler bulanık gözüküyor.
Ayrıca şehir içinde GPU kullanımı 70'lere düşüyor haliyle FPS'de 60'lara düşüyor.
Oyunu Rockstar kendi Launcher'den oynuyorum. Ne yapmalıyım?

GeForce Experience ayarları Full olarak ayarlıyor her şey Full'de lakin o eşyönsüz süzme falan sanki işe yaramıyor gibi uzak yerler bulanık gözüküyor.
Ayrıca şehir içinde GPU kullanımı 70'lere düşüyor haliyle FPS'de 60'lara düşüyor.
Oyunu Rockstar kendi Launcher'den oynuyorum. Ne yapmalıyım?

Ben 1050 Ti kullanıyorum aynısı bende de oluyor 30 FPS %60 kullanım galiba genel bir sorun.

Öncelikle sisteminizi detaylı olarak belirtebilir misiniz? O oyunu ben de orijinal olarak oynuyorum ve bu GPU kullanımının beklediğimiz şekilde %98-99 seviyelerinde dolaşmamasının tek sebebi güçlü kartlar kullanıyor olmamız, MSAA ayarı x8 yapılmadığı sürece belli seviyenin üstündeki kartlar kendini yormuyor bile, çalışması gerektiği kadar çalışıyor, bu bir sorun değil, hatta bununla ilgili bugünkü açmış olduğum konuya göz gezdirebilirsiniz, aşağıya paylaşacağım. Ama dediğim gibi önce sistemin işlemci, RAM vb bilgilerini paylaşın mümkünse.

[Çözüldü] GTX 1060 Sistem GPU Kullanım - Technopat Sosyal

Oyunda problem var bence diğer oyunlarda hiç yaşamadım böyle bir sorun.
Öncelikle sisteminizi detaylı olarak belirtebilir misiniz? O oyunu ben de orijinal olarak oynuyorum ve bu GPU kullanımının beklediğimiz şekilde %98-99 seviyelerinde dolaşmamasının tek sebebi güçlü kartlar kullanıyor olmamız, MSAA ayarı X8 yapılmadığı sürece belli seviyenin üstündeki kartlar kendini yormuyor bile, çalışması gerektiği kadar çalışıyor, bu bir sorun değil, hatta bununla ilgili bugünkü açmış olduğum konuya göz gezdirebilirsiniz, aşağıya paylaşacağım. Ama dediğim gibi önce sistemin işlemci, RAM vb bilgilerini paylaşın mümkünse.

[Çözüldü] GTX 1060 Sistem GPU Kullanım - Technopat Sosyal

İmzamda sorduklarınızın hepsi yazıyor.
Ayrıca MSAA 8X'ten tutunda bütün ayarlar her şey olabilecek en ful halindeyken bu şekilde.
Çözünürlüğü 2 K yaptığımda ful kullanıyor sadece.

Oyunun kodlanmasıyla ilgili bir durum biraz da, dediğim gibi genel olarak bu durumun başlıca sebebi belli düzeyin üstündeki güçlü GPU'ların çalışmaya gerek duymaması, MSAA ayarını x8 yapın, o zaman %99 kullanım görebilirsiniz rahatlıkla, ama aldığınız FPS de epey bir düşer, zaten bu ayarı açmasanız da genel olarak tatmin edici seviyede performans alabilirsiniz.

İmzamda sorduklarınızın hepsi yazıyor.
Ayrıca MSAA 8X'ten tutunda bütün ayarlar her şey olabilecek en ful halindeyken bu şekilde.
Çözünürlüğü 2 K yaptığımda ful kullanıyor sadece.

Mobilden yazdığım için göremedim. Full kullanması önemli değil, aldığınız değerler sizi memnun ediyorsa gerisinin gram önemi yok.

Oyunun kodlanmasıyla ilgili bir durum biraz da, dediğim gibi genel olarak bu durumun başlıca sebebi belli düzeyin üstündeki güçlü GPU'ların çalışmaya gerek duymaması, MSAA ayarını X8 yapın, o zaman %99 kullanım görebilirsiniz rahatlıkla, ama aldığınız FPS'de epey bir düşer, zaten bu ayarı açmasanız da genel olarak tatmin edici seviyede performans alabilirsiniz.

Mobilden yazdığım için göremedim. Full kullanması önemli değil, aldığınız değerler sizi memnun ediyorsa gerisinin gram önemi yok.

Aslında benim asıl sorunum bundan ziyade tüm ayarlar Full olmasına rağmen görüntüde hafif bir bulanıklık sezmem ve uzak yerlerinde bulanık olması. Başlığa yazmıştım ama moderatör uzun oldu diye sildi sanırım.
Cevaplarınız için teşekkürler.

Aslında benim asıl sorunum bundan ziyade tüm ayarlar Full olmasına rağmen görüntüde hafif bir bulanıklık sezmem ve uzak yerlerinde bulanık olması. Başlığa yazmıştım ama moderatör uzun oldu diye sildi sanırım.
Cevaplarınız için teşekkürler.

Motion blur strength ayarı tamamiyle kapalı mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı